– Jeg følte en endring i kroppen. Jeg var ikke sikker på hva det var eller om det var noe i det hele tatt, skriver Lund Svindal.

Den tidligere toppalpinisten deler budskapet sammen med et bilde av seg i en sykehusskjorte. Han fyller 40 år i romjulen.

Aksel Lund Svindal tok to OL-gull i karrieren, i super G i 2010 og i utfor i 2018.

– Jeg bestemte meg for å sjekke det ut. Jeg dro for å se en lege og ble raskt overført til sykehuset. Der fikk legene bekreftet det de trodde. Testikkelkreft., skriver Lund Svindal.

Svindals kjæreste, hekkeløperen Amalie Iuel, kommenterer innlegget med tre blå hjerter.

Alpinist Henrik Kristoffersen har kommentert med ett rødt hjerte.

– De siste ukene har vært annerledes. Jeg er glad for å kunne si at det har vært snakk om uker og ikke måneder. Det er takket være fantastisk helsehjelp, litt flaks og en god avgjørelse. Jeg er veldig takknemlig for det fantastiske helsevesenet vi har i Norge, skriver Svindal på Instagram.

På Instagram blir Lund Svindal hyllet for sin åpenhet. Det samme gjøres han av Kreftforeningen.

– Det er enormt viktig at han snakker høyt om det av to grunner. Det er viktig at han minner andre menn på å ta symptomer på alvor. Gå til legen. Menn er ikke så flinke til å snakke om kreft. De går ofte senere til legen enn kvinner, sier Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen, til VG.

– Han er også med på å bryte ned tabuer og skape åpenhet, slik at flere våger å snakke om kropp og helse. Aksel skal ha stor honnør for å dele så åpent, fortsetter hun.

Også statsminister Jonas Gahr Støre uttrykker sin støtte. I et innlegg på Facebook takker han den tidligere alpinisten.

– Takk til Aksel Lund Svindal, som i dag er åpen om sin egen kreft-sykdom. Aksel følte en endring i kroppen, oppsøkte lege, fikk beskjed om at han hadde testikkelkreft og rask behandling på sykehus. Han skriver at menn bør bli flinkere til å snakke om egen helse. Det er en oppfordring jeg støtter. Vi har et helsevesen i Norge som kan gi svar og god behandling, og det er viktig å ikke vente unødig om man føler at noe ikke er som det skal. God bedring Aksel, og takk for åpenheten! skriver Gahr Støre.

Tidligere landslagsspiller i fotball, John Carew, har kommentert innlegget med «God bedring» og to røde hjerter. Kjæresten Amalie Iuel har kommentert tre blå hjerter, mens tidligere lagkamerat Kjetil Jansrud har kommentert et rødt hjerte.

– God bedring, skriver Nils Jakob Hoff som vant Mesternes mester i fjor, da var Lund Svindal programleder. Hoff er forloveden til Therese Johaug.

Etter en enorm karriere la Lund Svindal opp i februar 2019. Han tok sin første sammenlagtseier i verdenscupen 2007.

Skiskytter Tarjei Bø, som ble pappa nylig, har kommentert med «God bedring».