Trønderen står dermed med 16 verdenscupseirer denne vinteren. «Verdensrekorden» til Therese Johaug lyder på 20. Tre sprintrenn og 20 km fellesstart i Lahti gjenstår for Klæbo.

– Jeg har aldri vært i nærheten av å ha en så god sesong. Hvis du ser på antall seirer, har jeg ikke vært i nærheten av dette. Det betyr mye, sier Klæbo til Viaplay.

– Nå er det bare å ta fram PlayStation. Det går mest i det om dagen. Det går stort sett i Call of Duty med kompisene, gliser han og virker veldig avslappet om dagen.

– Total maltraktering av resten av feltet, sier Viaplay-kommentator Jørn Sundby om Klæbos avslutning.

– Han utklasser de andre den siste kilometeren, sier ekspertkommentator Niklas Dyrhaug.

Martin Løwstrøm Nyenget (30) hadde tilsynelatende grepet om det - men klarte ikke å stå imot Klæbos avslutning og endte 10,7 sekunder bak. Harald Østberg Amundsen ble nummer tre - hans første pallplass i klassisk. Pål Golberg ble nummer fire.

– Han hadde en avslutning som bare han kan, sier Nyenget om Klæbo.

– Det klart beste jeg har gjort i klassisk, fastslår Harald Østberg Amundsen til Viaplay.

Hans beste plassering fra verdenscupen i klassisk tidligere var 9. plass fra 15 km. i Lahti i februar i fjor.

Finnene Perttu Hyvärinen og Ristomatti Hakola var utlendingene som utfordret nordmennene best. De ble nummer fem og seks.

På forhånd ledet Johannes Høsflot Klæbo verdenscupen med 2158 poeng. Bare Pål Golberg på 1934 poeng var i nærheten av det.

VM-helten Simen Hegstad Krüger har fortsatt aldri vunnet klassisk i verdenscupen. Han var sjanseløs til seier fredag og ble nummer åtte.

Martin Løwstrøm Nyenget i aksjon i Falun. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Calle Halfvarsson feiret sin 34-årsdag på hjemmebane. Han åpnet sterkt, men falt tilbake. Stokke stiv gikk han i mål til 10. plass.

Mikael Gunnulfsen var tilbake og gikk sitt første verdenscuprenn siden 10 km klassisk på Beitostølen i desember i fjor. Dette var det første verdenscuprennet hans utenfor Norge og bare det fjerde totalt. Han falt så vidt utenfor topp 10.

Iivo Niskanen velger å stå over Falun og forberede seg til avslutningen, som foregår hjemme i Lahti.