Slik starter Hødd og AaFK i onsdagens cupkamp:

Hødd (3–4–3): Ole-Monrad Alme - Magnus Bruun-Hanssen, Thomas Lillo, Ole Heltne Nilsen - Jann Benjaminsen, Peder Nersveen, Syver Skeide, Eirik Saunes - Kristoffer Ødven, Robin Hjelmeseth, Alfred Scriven.

Benken: Deniss Korneiciks, Andreas Fjørtoft, Eivind Helgesen, Isak Skotheim, Martin Håheim-Elveseter, Bendik Engen, Fredrik Gjerde, Anselmi Nurmela og Andreas Televik.

AaFK (3–4–3): Michael Lansing - Petar Golubovic, David Fällman, Nicolai Hopland - Simen Rafn, Kristoffer Barmen, Dario Canadjija, Jeppe Moe - Torbjørn Kallevåg, Sigurd Haugen, Simen Bolkan Nordli.

Benken: Tor Erik Larsen, Nenass, Jørgen Hatlehol, Mamadou Diaw, Isak D. Määttä, Oscar Solnørdal, Besim Serbecic, Alexander Juel Andersen og Stian Holte.

– Jeg hadde ikke svart ærlig om jeg hadde sagt at det ikke blir spesielt. Det er en kamp man ser fram til. Cupkamper er veldig gøy uansett, og nå blir det et lokalderby som er ekstra spesielt for min del. Jeg har gode minner fra klubben, så det blir gøy, sier Torbjørn Kallevåg til Sunnmørsposten.

Sesongkort

AaFK-spilleren hadde håpa at Hødd skulle bli motstander i cupen både i fjor og i år, og nå gikk det endelig. Og 29-åringen har god kontroll på hva som møter AaFK under onsdagens cupkamp.

– Jeg har hatt sesongkort de siste to åra, og har fulgt med på Hødd siden jeg dro derfra etter 2017-sesongen. Jeg ser alle kampene jeg kan på stadion, og er jeg ikke på stadion så ser jeg kampene på nett.

Han forteller videre at han har fått med seg nesten alle kampene til Hødd de siste fem åra.

– Det er en klubb jeg er veldig glad i. Så håper jeg AaFK-supporterne godtar at jeg sier det, ler han før han fortsetter:

– Hødd har betydd ekstremt mye for meg. Også rent personlig, for jeg har fått meg samboer og barn i Ulsteinvik.

foto
Cupkampen mot Hødd blir spesiell for AaFK-spiller Torbjørn Kallevåg, som er sterkt tilknytta Hødd enda. Foto: Aleksander Svendsen

Tett på

Kallevåg er tett på de som jobber og spiller for Hødd. Spesielt tre navn trekker han fram.

– Det er ganske tett på. Sportssjef Jesper Törnqvist, Robin Hjelmeseth og Eirik Saunes er tre karer jeg er jevnlig i kontakt med. I tillegg kjenner jeg mye folk i klubben. Så jeg har snakka en del med de om kampen.

I kampen blir det kanskje noen ekstra tøffe dueller mellom de to Hødd-spillerne og Kallevåg.

– De har nok litt ekstra lyst til å ta meg. Jeg håper de gir meg litt inn, det er bare gøy, sier han og kommer med en spøkefull advarsel til Hødd-spiss Robin Hjelmeseth:

– Hjelmeseth må passe seg, ler Kallevåg.

Sist lagene møttes i en tellende kamp var i tredje runde i cupen i 2015. Den gangen spilte den nåværende AaFK-spilleren for Hødd, mot AaFK, og var med på å slå eliteserielaget 1–0 på Høddvoll. Denne gangen håper han AaFK skal vinne.

– Vi skal jo ta dem, men vi må opp på vårt beste. Jeg har vært på motsatt side og slått AaFK, så jeg vet hvor gira Hødd er. De hever seg to-tre prosenter rent naturlig, som underdogs og at de har publikum med seg.

foto
Torbjørn Kallevåg scoret sitt første seriemål for året i søndagens kamp mot Vålerenga. Nå håper han at det kan bli flere scoringer i tiden framover. (Nr.14 på bildet) Foto: Marius Simensen