Hattrick-Haugen strålte i ny rolle: – Godt potensial

Sigurd Haugen var den store spilleren i AaFK internkamp fredag. Det ble han i en rolle som venstrekant.

Sigurd Haugen scoret tre mål i internkampen til AaFK fredag. Sigurd Haugen scoret tre mål i internkampen til AaFK fredag. Foto: Einar Juliebø

Fredag spilte AaFK Oransje mot AaFK blå i en internkamp på Color Line Stadion. Første omgang varte i 45 minutter og andre omgang i 30 minutter. Det hele endte med en solid 5–1-seier til AaFK Oransje, som stilte i en antatt førsteellever, om det hadde vært seriestart i morgen.

– Det er minst fem uker igjen til seriestart, og vi prøver forskjellige ting. Det var tendenser fra det oransje laget i første omgang. Vi var spente på noen relasjoner og ting, og mye synes vi så bra ut, men det er også ting å jobbe med, konkluderer AaFK-trener Lars Arne Nilsen.

Haugen kant

Spilleren som imponerte mest var Sigurd Haugen. Sunnmørsposten har tidligere skrevet om at Nilsen vurderer å bruke en variant med Niklas Castro som spiss og Haugen som kant. I internkampen fungerte det godt.

Haugen scoret nemlig tre mål fra kantposisjonen sin.

– Det gikk veldig bra i dag, og jeg har spilt der mye før, men det er litt rart, det er lenge siden jeg har gjort det, sier Haugen, og fortsetter:

– Jeg trives bra i rollen. Jeg får rettvendt meg mye og brukt styrkene mine, men det er tungt. Det er mange lange og seige løp, som jeg ikke er vant med. Jeg er vant med start og stopp, så det må jobbes med. Det er absolutt et godt potensial i måten vi spiller på i første omgang. Det er alternativ vi kan bruke, sier Haugen, som tror han skal takle de tunge løpene på sikt.

– Jeg må bare forme det litt. Jeg er ikke vant med å løpe fra 16 meter til 16 meter, men jeg er lett-trent, så det går fint. Jeg ser at det kan være mye målpoeng der, og det er noen kombinasjoner der.

Også trener Nilsen var fornøyd med hvordan den offensive vrien satt.

– Han scorer tre mål ved å skjære inn, og Castro var god også, han var vanskelig å få tak på for forsvarerne. Dette er noe vi har jobbet med, og vi ser at det er vanskelig å stå imot det og forholde seg til det for motstanderne. At vi fikk Sigurd bak der var en av de positive tingene i dag. Det ser bedre og bedre ut, og det er et mulig alternativ, sier Nilsen.

Nordli og Ødemarksbakken

De to andre scoringene for oransje lag sto Simen Bolkan Nordli og Kristoffer Ødemarksbakken for. Mamadou Diaw scoret for det blå laget, som startet svakt i første omgang, men kom mer med i kampen utover den første omgangen.

Simen Rafn (i oransje drakt til venstre) spilte en god kamp på venstrebacken. Foto: Einar Juliebø

I andre omgang ble det byttet på lagene, og kampen døde litt ut. Det ble heller ingen scoringer i den andre omgangen.

AaFK Oransje (4–3–3):

Michael Lansing - Nenass, Jonas Grønner, Nikolai Hopland, Simen Rafn - Simen Bolkan Nordli, Erlend Segberg, Oscar Solnørdal (Jørgen Hatlehol fra 46. min (Torbjørn Kallevåg fra 65. min)) - Kristoffer Ødemarksbakken, Niklas Castro (Isak Dybvik Määttä fra 46. min), Sigurd Haugen.

AaFK Blå (4–3–3):

Isak Moen Endal - Shaquill Sno, Stian Aarønes Holte, Jørgen Hatlehol (Mats Lervik fra 46. min), Christian Mork Breivik (Amund Skiri fra 60. min) - Henrik Molvær Melland, Ola Aga Ljoså (Oscar Solnørdal fra 46. min), Torbjørn Kallevåg (Tengel Lia Fredriksen fra 65. min) - Isak Dybvik Määttä (Niklas Castro fra 46. min), Markus Karlsbakk, Mamadou Diaw.

Målscorere: 1–0 Sigurd Haugen, 2–0 Haugen, 3–0 Haugen, 4–0 Simen Bolkan Nordli, 4–1 Mamadou Diaw, 5–1 Kristoffer Ødemarksbakken.