Telfer var listet blant de kvalifiserte for de innledende heatene på 400 meter hekk fredag. Men ifølge det amerikanske friidrettsforbundet får hun likevel ikke delta på grunn av for høyt nivå av testosteron.

26-åringen, født som Craig Telfer, konkurrerte inntil 2017 på herrelaget ved Franklin Pierce-universitet. Etter kjønnsskiftet ble hun tatt inn på kvinnelaget i 2019.

Samme år ble hun den første transkjønnede som har vunnet et løp i NCCA, forbundet som organiserer sport på college- og universitetsnivå i USA, på favorittøvelsen 400 meter hekk.

Tidligere denne uken ble den transkjønnede vektløfteren Laurel Hubbard (43) klar for OL.

Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) innførte i 2019 nye regler som setter en grense for testosteron på 5 nmol per liter i øvelser fra 400 meter opp til en engelsk mil (1609 meter).

Telfers manager David McFarland sier til AP at hun respekterer avgjørelsen.

– CeCe har blikket rettet framover og fortsetter å trene. Hun vil snart konkurrere igjen, både nasjonalt og internasjonalt.

– Hvis CeCe oppfyller kravene i fremtiden kommer vi til å ta henne hjertelig i mot og la henne delta i internasjonale konkurranser som et medlem av Team USATF (USA Track & Field, friidrettsforbundet), skriver forbundet i en uttalelse.