Frem til tirsdag kveld var Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo både lagkamerater for Portugal og Manchester United, men så kom beskjeden om at Ronaldo var ferdig for klubblaget.

– Cristiano Ronaldo har ikke diskutert det med meg. Det er hans personlige avgjørelse, sammen med hans familie, sier Bruno Fernandes på pressekonferansen til Portugal onsdag.

– Vi er alle fullt fokusert på Portugal og VM. Dere er alle klar over hvor viktig det er for Cristiano og alle oss. Det er drømmen til oss alle. Det er en turnering der alle vil spille finale. Fokuset vårt er hundre prosent på landslaget, fortsetter midtbanespilleren.

Portugal spiller sin første kamp i VM mot Ghana torsdag klokken 17:00.

Les også: Stor VM-kåring av mesterskapets beste spillere

Den nåværende Manchester United-visekapteinen forteller at det var en drøm som gikk i oppfyllelse da landsmann Ronaldo returnerte til Manchester-klubben i fjor sommer.

– Jeg føler meg ikke ukomfortabel. Jeg trenger ikke å velge side. Det er en ære å spille sammen med Cristiano, både på klubb- og landslag. Ronaldo har alltid vært en stor inspirasjon for meg. Det var en stor drøm å spille på lag med ham, men ingenting varer evig. Vi må respektere den avgjørelsen.

Ronaldo har skapt flere reaksjoner utenfor banen i Manchester United i høst, med innbytte-nekten mot Tottenham og intervjuet med TV-profilen Piers Morgan som de to hovedsakene.

Bruno Fernandes fikk også spørsmål om situasjonen i Manchester United, også med tanke på at eierne vurderer å selge.

Den engelske journalisten som stilte spørsmålet ba om å få svar på engelsk ettersom oversettelsesappen ikke virket, men det forslaget ble raskt slått ned av den portugisiske presseavdelingen.

Også landslagssjef Fernando Santos fikk spørsmål om Ronaldo-situasjonem påvirker Portugal i VM.

– Nei, jeg synes ikke det. Det har ikke engang blitt diskutert eller kommentert gjennom vår tid sammen, hverken når vi trener, hviler eller er sammen. Det har ikke blitt nevnt en eneste gang, ikke engang fra ham. Om de snakker sammen når de er alene på rommet, så vet ikke jeg det. Spillerne er hundre prosent fokusert på hva de skal gjøre, sier Santos.

I QATAR: Landslagssjef Fernando Santos sammen med Bruno Fernandes på Portugals pressekonferanse dagen før VM-åpningen. Foto: SUHAIB SALEM / Reuters