Det norske laget snudde mesterlig motgang til gull i finalen mot Danmark 20. november. I den første landskampen etter mesterskapet klarte europamesterne ikke det samme uten nøkkelspiller Nora Mørk. Danmark vant en fortjent seier etter å ha ført stort sett hele kampen i Nederland.

– Det var merkelig. Vi klarte ikke å skape den energien vi vanligvis gjør, sier bursdagsbarnet Maren Aardahl til TV 2. Hun scoret tre mål og leverte en godkjent kamp.

Men 29-årsdagen endte likevel i et prestisjetap for Odense-spilleren. Det andre på tre kamper mot danskene.

Norge slet – nesten som vanlig – fra start mot Danmark. Reistad satte en straffe i tverrliggeren og bommet på sine fire neste skudd. Sandra Toft i danskenes mål dominerte.

Toft vant målvaktskampen 9–4 mot Norges Marie Davidsen før pause. På det meste ledet Danmark med fem mål, men både Davidsen og Norge hevet seg mot slutten av omgangen.

Ved pause sto det ikke mer enn 13–15 etter fjorten norske bomskudd og seks personlige feil fra europamesteren.

– Vi spiller fint, men bommer på for mange skudd. Sandra Toft er god og det er ikke i tvil om at det er avgjørende i dag, sier Stine Bredal Oftedal. Hun scoret på tre av sine seks forsøk mot klubbvenninnen fra Györ.

Også 2.omgang begynte svakt. Thorir Hergeirsson måtte ta time out allerede før fire minutter var spilt. Danmark var igjen fem mål foran. Den hadde sin virkning.

Sunniva Næs Andersen løp inn sitt femte mål og utlignet til 21–21 midt i omgangen. Vipers-kanten ble norsk toppscorer med seks mål.

Norge hevet forsvarsspillet og etter hvert kom også redninger fra Katrine Lunde.

Fem minutter før slutt sto det 25–25. Men avslutningen ble ikke god. Henny Reistad scoret i siste sekund, men EMs beste spiller gikk av banen med bare tre scoringer på 10 skudd.

Golden League-turneringen i Eindhoven er det første steget på veien mot VM delvis på hjemmebane og OL i Paris.

I desember arrangerer Norge VM sammen med Sverige og Danmark. Stine Bredal Oftedal & co. spiller gruppespill i Stavanger og hovedrunde i Trondheim før VM-gullet skal avgjøres i danske Herning.

Flere norske støttespillere er ute i forbindelse med familieforøkelse. Kari Brattset Dale og Sanna Solberg-Isaksen er allerede blitt mødre, mens Camilla Herrem, Veronica Kristiansen og Silje Solberg-Østhassel venter barn.

Så får høsten vise hvor mange av dem som blir VM-klare.

Håndballjentene fortsetter Golden League mot Nederland lørdag og Tsjekkia søndag.