NY MÅLVAKT: FyllingenBergen-trener, Andreas Gjeitrem, har skaffet seg en serbisk målvakt. NY MÅLVAKT: FyllingenBergen-trener, Andreas Gjeitrem, har skaffet seg en serbisk målvakt. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

FyllingenBergen henter publikumsyndling

– Han er sulten og har store ambisjoner på vegne av seg selv og dem rundt seg, sier Vidar Gjesdal.

Sesongen er over for FyllingenBergen, men klubben ligger ikke på latsiden. Tirsdag ble det klart at serbiske Živojin Ilić (26) går fra Falk Horten til FyllingenBergen.

– Han er stor målvakt som har vist under tiden sin i Falk Horten at han har evnen til å stenge buret fullstendig. Vi får en ekstremt dedikert spiller med en vinnermentalitet som jeg tror blir veldig bra for gruppen, sier trener Andreas Gjeitrem i en pressemelding.

– Ekstremt dedikert

Kontraktsforhandlingene mellom målvakten og Falk Horten strandet.

– Det ble et kostnadsspørsmål, samtidig som vi har stor tro på at Marcus Rasch tar ytterlige steg, sier Tom Skogsholm i sportslig utvalg i Falk til Gjengangeren, som omtaler serberen som en publikumsyndling.

Dermed ble det med de to sesongene i Horten for Ilić.

– Jeg ser frem til å utvikle meg videre som målvakt og skaffe meg nye erfaringer. Derfor er jeg veldig fornøyd med å komme til en klubb med en ambisiøs ledelse og god organisasjon, sier målvakten i pressemeldingen.

Gjeitrem har stor tro på nysigneringen.

– Vi får en ekstremt dedikert spiller med en vinnermentalitet som jeg tror blir veldig bra for gruppen. Jeg er overbevist om at publikum i Framohallen kan få seg en ny yndling, han spiller mye på følelser og engasjement, sier Gjeitrem.

– Jurisic på klubbjakt

Ankomsten av den serbiske målvakten betyr mest sannsynlig at en annen forlater klubben.

– Det betyr at Kristijan Jurisic sannsynligvis forlater oss. Det er ikke tatt noen endelig beslutning, men han er på jakt etter ny klubb, sier Gjesdal til BT.

Ilić var på utgående kontrakt og går derfor vederlagsfritt til FyllingenBergen.

– Budsjettet på spillere vil være omtrent det samme som det har vært denne sesongen uten særlig økninger i lønninger. Det viktigste for oss er å bygge organisasjon og klubb, sier Gjesdal.

Flere endringer

Serberen er Fyllingens tredje signering for kommende sesong. Fra før er det klart at Jacob Weidemann, Nøtterøy, og Inge Aas Eriksen, Kristianstad, blir en del av troppen neste sesong.

Jostein Epland reiser til Haslum, mens Tore André Lunde legger opp. Iben Hvidsten og Fredrik Mossestad har forlenget sine kontrakter, og Mario Matic og Leander Seime har kontrakt også for neste sesong.

– Så diskuterer vi med flere rundt kontraktsforlengelser. Det ble overdramatisert at vi skulle kutte fra 19 til 14 spillere, men det blir en del endringer, sier Gjesdal, som ikke legger skjul på at flere spillere kan være på vei inn dørene i Framohallen.

I trenerteamet blir det også endringer. Erlend Aam gir seg etter syv sesonger som assistenttrener i klubben, og Fredrik Ruud tar over. Ruud har hatt ansvar for rekruttlaget inneværende sesong.