– Det er veldig bra gjort at Kjetil å komme hit til Årungen. Han kunne jo ha ligget på sofaen og slumret etter OL. Når han velger å dra ut hit og kjøre ei intervalløkt med meg, så viser det god lagånd, mener Birgit Skarstein, takknemlig for at sølvvinneren stiller opp for henne.

– Hun er bedre enn noen gang, fastslår Borch.

– Jeg måtte virkelig ta meg sammen her ute. Jeg holdt på å spy. Jeg har nesten ikke trent siden OL-finalen, og med intervallene her ble det hjertet i halsen og magesyre i ørene, smiler OL-roeren.

OL er over, og Paralympics nærmer seg. Snart setter Birgit Skarstein seg på flyet til Japan. Hun er en del av ro-landslaget – men har nå vært en måned uten dem som var i OL.

– Det var viktig at jeg fikk leke meg litt sammen med Kjetil på vannet nå. Det gir ekstra glød og energi.

– Er du i rute?

– Vi har gjort alt vi skal. Det virker solid både fysisk og teknisk. Og så får vi tenke ut det taktiske etter hvert.

Norges paralympics-yndling forbedret tidligere i sommer sin verdensrekord og også trener Johan Flodin er klar på at Skarstein er bedre enn noen gang.

– Men det er også hennes verste konkurrent, Moran Samuel fra Israel. Hun er godt forberedt på å ta opp konkurransen med Birgit, sier svensken.

– Men Birgit må finne seg i å stille som gullfavoritt!

– Jeg føler meg heldig som får lov til å være en del av et sånt lag. Den daglige treningskvaliteten er veldig god. Vi sparrer med hverandre og har det gøy, sier Skarstein.

Johan Flodin var Norges trener i OL – og er det også med Skarstein i Paralympics. Hun mener det er en klar fordel.

– Han har nå fått masse erfaring med regattabanen og vet hva som venter oss.

Norge har en liten, men sterk tropp i Paralympics, som enkelt sagt er de olympiske leker for utøvere med fysisk funksjonshemning.