Vålerenga (borte), Rosenborg (hjemme), Sandefjord (hjemme). Før seriens to beste lag, Molde (b) og Bodø/Glimt (h). Det er Sportsklubben Branns mørke, men svært avgjørende drøye måned fra og med førstkommende søndag til 5. desember.

Akkurat nå er de på kvalikplassen, to poeng foran Mjøndalen og Stabæk på nedrykksplass, men med åtte poeng opp til Odd og Tromsø på trygg grunn.

– Vi leder av de tre nederste nå. Vi har et tøft kampprogram, men jeg tror det passer oss bra å være litt underdog, sier Brann-spiller Runar Hove.

Han ble kastet inn til sin andre Eliteserie-opptreden for Brann i «gjørmebadet» mot Viking i Bergen torsdag.

Da Lars Christian Krogh Gerson, som var tilbake etter langtidsskade, tidlig gikk ut med det som så ut som en strekk – dannet Hove og Ole Martin Kolskogen stopperduo nummer 13 for Brann på 24 kamper denne sesongen.

Avviser krise

Fredrik Pallesen Knudsen og Japhet Sery Larsen, som virker å være Hornelands foretrukne stopperpar, var begge utilgjengelige mot Viking. Pallesen med for mange gule kort, mens Sery Larsen sliter med en overbelastet hamstring. Sistnevnte er også uaktuell til søndagens skjebnekamp mot Vålerenga. Likevel avviser Brann-treneren at det er stopperkrise i Brann.

– Nei, det har vi ikke. Vi får Pallesen Knudsen tilbake på søndag. Runar (Hove) spilte i dag. Forhåpentligvis er Sery Larsen straks tilbake og.

Manglende stabilitet og ro på midtstopperplass er likevel bare et av problemene i den bakre rekken hos bergenserne, hvor tyske Lennart Grill i målet utpeker seg som et annet:

Keepertrøbbel

For på to måneder som Branns egentlige «redningsmann» på keeperplass ser i stedet «tabbelisten» slik ut:

5.09: I debutkampen mot Sogndal glapp han et slapt innlegg rett i mål.

11.09: Mot Lillestrøm vurderte han ballbanen galt på en LSK-scoring.

3.10: Bokset ballen til Mjøndalens Olden Larsen som scoret på en «chip».

17.10: Slapp inn skudd fra nær 30 meter.

24.10: Ingen direkte tabber, men uheldig på langskudd igjen på 3–2 Odd, og tre baklengs.

28.10: Holdt ballen, men glapp den til Sebulonsen fra Viking som scoret.

TRØBBEL: Keeper Lennart Grill har hatt en uheldig høst. Foto: Marit Hommedal

– Vi taper kampen på to tabber i dag. Særlig jeg, i forkant av 0–1-scoringen. Jeg synes veldig synd på laget i dag, og jeg er veldig lei meg, sa Grill til VG etter kampen.

«Nei» svarte Horneland, senest søndag, på spørsmål om Brann har et keeperproblem i Grill.

Men nå vurderen han å gjøre et keeperbytte.

– Det får vi tenke oss om på. Det kommer press på ham, det har vært noen tabber allerede, sier Horneland til VG etter Viking-kampen.

– Vi er skuffet i kveld, men i morgen må vi ta en totalvurdering på flere områder.