– Det er ikke så lett å finne hva vi er fornøyd med i dag. Vi taper for et bedre lag og skaper veldig lite. Ellers er det syltynt det vi gjør offensivt, sier Hansen til Discovery+.

Det var to veldig revansjesugne lag som gikk ut på det ny-måkte gresset på Alfheim, etter at Mjøndalen hadde blitt ydmyket 7–0 mot Haugesund og Tromsø tapte 3–0 mot Molde i forrige runde.

Men det ble enveiskjøring for hjemmelaget i den første omgangen. Thomas Totland, Runar Espejord og Eric Kitolano var til tider på et helt annet nivå en resten av spillerne.

Og det skulle ikke ta mer enn elleve minutter før August Mikkelsen blåste av et skudd i blokka. Returen plukket Totland opp og sendte videre rett på pannebrasken til Kitolano, som kunne heade ballen enkelt i mål.

– Det var fint spill, også får vi rullet opp på høyresiden. Det var deilig å komme seg på scoringslisten igjen, sier Eric Kitolano til Discovery+ i pausen.

DEBUT: Idar Lysgård gjorde en meget god debut for Mjøndalen mot Tromsø søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Tromsø fortsatte å sette de brunkledde gjestene på prøver, og hadde det ikke vært for debutant i Mjøndalen-målet Idar Lysgård som vartet opp med flere feberredninger, kunne det fint stått både 2–0, 3–0 og kanskje til og med 4–0 da lagene gikk til pause.

– Vi blir trykket for langt bakover, men vi følger med, sier Mjøndalen-spiss Kent Håvard Eriksen til Discovery+ i pausen og sier at de må «opp og frem» i andre omgang.

– Vi er ikke fornøyd. Vi har skapt for lite, og Tromsø har skapt for mye. Vi har ikke skapt noe, konkluderer Hansen til Discovery+ i pausen.

Og det var et helt annet Mjøndalen-lag som kom ut til andre omgang. De styrte store deler av spillet, men likevel var det Tromsø som skapte de største sjansene.

Mjøndalen kjempet til siste slutt, men klarte ikke å sette ballen i nettet bak Jacob Karlstrøm i Tromsø-buret.

BENKET: Mjøndalen-keeper Sosha Makani ble benket mot Tromsø etter å ha sluppet inn syv mot Haugesund siste runde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Mjøndalen sin fremtid i Eliteserien begynner å se veldig mørk ut. De ligger helt sist på tabellen med kun 15 poeng på 23 kamper. De har heller ikke vunnet på 13 kamper og har et vanskelig kampprogram, hvor de skal møte lag som Kristiansund, Viking, Vålerenga og Bodø/Glimt.

De brunkledde har nå ti poeng opp til trygg plass, hvor Tromsø ligger med 25 poeng. Brann og Stabæk ligger på 14. og 15. plass med 20 og 18 poeng.