Anders Bakkerud fikk en kanonstart på Lånkebanen. Anders Bakkerud fikk en kanonstart på Lånkebanen. Foto: NTB Scanpix

Bakkerud rett i tet på Lånkebanen

Andreas Bakkerud la vekk surret fra fjoråret og fikk en kanonstart på VM-runden i rallycross.

Bergenseren hadde beste tid i helgens første heat og sikret 50 poeng. Etterpå gikk Bakkerud rundt i Hoonigan-teltet som et stort smil, skrev autografer og stilte opp på selfies.

— I fjor startet jeg med tjuvstart og måtte to ganger i alternativsporet. Jeg så opp på gjengen (300 Bakkerud-fans i blått) oppe på haugen og var skikkelig nervøs da jeg kjørte bort til start. Det er det du både elsker og hater med denne sporten, for det blir så mye adrenalin.

— Det var nydelig å ta 50 poeng i det første heatet. For hele kroppens del kjenner du at det er godt å vinne det første heatet. Vi kan ikke senke skuldrene, men vet at vi er tryggere på å nå en semifinale. Vi har pole i neste, det er også viktig, sa Bakkerud til NTB.

Petter Solberg, toer i VM-sammendraget, trøblet med girkassen lørdag. Likevel kjørte den regjerende mesteren inn til fjerdeplass.

— Jeg får'n ikke i gir, sukket Solberg i solsteken.

Før heatet hadde han skrudd febrilsk på bilen for å løse girproblemene. Selv med girtrøbbel kunne de færreste tukte motorkongen. Nå venter mer tid med mekanikerne før lørdagens andre heat.

Tok fyr

Bilen til svenske Anton Marklund tok fyr i et åpningsheat preget av mye dramatikk.

— Dette banen tilbyr til dramatikk, sa Bakkerud.

Nå tror Bakkerud-fansen at bergenseren tar sin første VM-rundeseier for sesongen.

— Det gjør meg veldig glad. Jeg er stolt over at vi klarer å samle en slik gjeng, som bare blir større og større for hvert år. Jeg er stolt over at jeg klart å skape noe sånt, var hilsenen fra Bakkerud. (©NTB)