DOBBELTSEIER: Andreas Bakkerud (24) vant sin andre VM-runde på rad. Her sammen med Timmy Hansen (til v.) fra seieren i Hell for tre uker siden. DOBBELTSEIER: Andreas Bakkerud (24) vant sin andre VM-runde på rad. Her sammen med Timmy Hansen (til v.) fra seieren i Hell for tre uker siden. Foto: NTB scanpix

Andreas Bakkerud med «magisk» dobbeltseier

Bergenseren vant sin andre VM-runde på rad etter svensk thriller-løp.

VM-runden i svenske Hölje er kjent som «den magiske helgen» – et løp alle førere ønsker å vinne.

Etter å ha startet dårlig i pole position, kjørte Andreas Bakkerud en perfekt sisterunde, og vant rallycrossløpet i de svenske skogene.

— Det er fantastisk deilig. Dette er det løpet alle førerne har lyst til å vinne og alle lagene gir det lille ekstra akkurat denne helgen, så jeg er stolt av den prestasjonen vi gjør, sier en ekstatisk 24-åring til Bergens Tidende.

Thrilleravslutning

Men det var ingen enkel seier for Bakkerud. Finaleløpet var på mange måter symptomatisk for Bakkeruds helg i Sverige.

Etter at han måtte bryte den ene kvalifiseringsrunden lørdag, kjempet han seg videre på de to siste kvalifiseringsrundene. I finalen lå det lenge an til at Timmy Hansen skulle ta hjemmeseieren, men Bakkerud kjørte strålende da svensken måtte ut i alternativsporet.

Dermed var det bergenseren som kunne stå øverst på podiet foran rundt 44.000 tilskuere – over 10.000 av dem nordmenn.

— Jeg fikk en dårlig start og måtte ta alternativsporet på første runde. Jeg klarte likevel å bevare roen og gjøre de rette tingene. Hanson hadde en stor luke, men jeg sa til meg selv at den luken skulle jeg ta, sier han.

Andre seier på rad

Seieren var Bakkeruds andre på rad, siden han også sto øverst på resultatlisten under forrige VM-runde i Hell.

— Det er uvirkelig. Hadde noen sagt det til meg for tre uker siden, så hadde jeg sagt at de var splitter pine gal, sier Bakkerud.

Hölje er tydelig en bane Bakkerud trives godt på, ettersom han har fire pallplasser på rad i Sverige, og Ford-føreren klatrer dermed opp på en tredjeplass i sammendraget, bak Mattias Ekström og Petter Solberg.

Solberg misset finalen

Landsmannen Solberg klarte ikke å komme seg til en finalerunde for første gang på lang tid.

— Det var synd. Jeg er lei meg nå, men jeg er glad for at vi klarte å komme tilbake etter en dårlig start, men jeg er kjempeskuffet over at vi ikke klarte å komme oss videre fra semifinalen, sa en mutt Solberg til NRK.

Norge har likevel vunnet halvparten av VM-rundene så langt, etter seks av tolv løp.