Sarah Breistøl og Larvik gikk på en smell i første gruppespillkamp i Champions League. Sarah Breistøl og Larvik gikk på en smell i første gruppespillkamp i Champions League. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Tøff start i Europa for Larvik – tapte på hjemmebane

Tysk lag ble for sterke i mesterligaåpningen.

Larvik – Thüringer 27–31

Larvik fikk en tøff start på gruppespillet i mesterligaen i håndball mot tyske Thüringer. Vestfoldingene klarte aldri gi bortelaget kamp om seieren.

I sesong etter sesong har Larvik hatt ambisjoner om å gå til finalerundene i mesterligaen. I år er situasjonen en helt annen, og vestfoldingene er i stedet en outsider i et tøft gruppespill.

Ekspertene mente før lørdagens kamp at Larvik måtte vinne hjemmemøtet med tyske Thüringer skulle laget kunne kjempe om en tredjeplass i den tøffe gruppen der også Vardar og FTC Hungaria er med.

Det skulle bli med åtte jevne minutter før tyskerne rykket ifra. Til pause var stillingen 16–11 til bortelaget, og Larvik slet med å komme nærmere enn fem mål bak.

I andre omgang hevet hjemmelaget seg betraktelig, og ved hjelp av en sterk Emilie Christensen med tre mål på rad, knappet laget innpå forspranget og kom på skuddhold med tre mål bak.

Men da svenske Cassandra Tollbring brant et straffekast med to minutter igjen å spille, var oppgjøret avgjort. Thüringer vant til slutt med fire mål, 31–27 og Larvik får en tøff vei videre i gruppespillet.

(©NTB)