I flere år bodde Warholm sammen med et par kamerater på Nydalen i Oslo. I vinter flyttet imidlertid han og kjæresten Oda Djupvik sammen i en bolig ved Vigelandsparken, til 27 millioner kroner, ifølge E24.

– Det har fungert veldig, veldig bra. Vi har kjent hverandre og vært sammen lenge. Det har vært helt knirkefritt, sier Warholm om overgangen.

Han møter VG etter å ha mottatt Fearnleys olympiske og paralympiske ærespris etter OL-gull og verdensrekord på 400 meter hekk i Tokyo med 45,94 sekunder.

Sprinter Salum Kashafali, skiskytter Marte Olsbu Røiseland og alpinist Jesper Saltvik Pedersen fikk også prisen, som tildeles for fremragende prestasjoner i OL og Paralympics.

Djupvik og Warholms trener Leif Olav Alnes var med på premieutdelingen.

– Vi har kommet inn i vaner og fått bry oss med hverdagen. Det er veldig bra. Litt mindre logistikk, og mindre frem og tilbake. Det er mer behagelig, sier Djupvik om samboerskapet.

De har vært sammen siden 2015. Djupvik jobber med finans og har også bodd i Oslo de siste årene.

Mellom store treningsmengder, rekker Warholm fortsatt å se vennene.

– Det er klart jeg savner det litt (å bo med dem), men jeg kunne ikke bodd med dem til jeg var 40 år heller. Det ville vært merkelig, jeg ser dem ofte, så det er ikke noe problem, sier Warholm og ler.

– Jeg reiser mye uansett. Dynamikken i livet mitt er ganske lik.

ENERE: Hekkeløper Karsten Warholm, sprinter Salum Kashafali, skiskytter Marte Olsbu Røiseland og alpinist Jesper Saltvik Pedersen fikk Fearnleys olympiske og paralympiske ærespris. Foto: HERMAN FOLVIK, VG

Han har akkurat begynt å trene mot 2023-sesongen hvor VM i Budapest i august er det store målet. Og i den nye oppkjøringen har Warholm tatt grep på et markant punkt: Han skal bli bedre på å komme til avtalt tid.

Også kalt: Slutte å komme for sent.

– Nå har det vært tre dager på rad jeg har vært presis. Jeg har planer om å holde det ved like, men jeg skjønner jeg må bevise det over noen måneder. Jeg har fått mye klager, og folk sier det er respektløst. Det må jeg ta til meg, fordi det har aldri vært intensjonen, sier Warholm denne onsdagen.

– Han har kommet tidsnok hver dag denne uken, det er ny rekord, bekrefter Djupvik.

DUO: Trener Leif Olav Alnes og Karsten Warholm poserer gledelig med Fearnleys olympiske og paralympiske ærespris for VG. De jakter videre på forbedringer. Foto: HERMAN FOLVIK

Også Alnes går god for endringen hittil.

– Jeg har levd fint med hvordan det var, så lenge han var villig å være der til treningen var gjort. Det var godt nok, sier Alnes.

Sist sesong var Warholm skadeplaget, men fikk med seg EM-gull (tid 47,12). Uansett er han revansjelysten og trener hardt for nye, store opplevelser som OL-gullet i Tokyo.

– Det er et løp og en opplevelse jeg lever lenge på, samtidig som jeg har fullt fokus på det som skal skje. Det er et av løpene jeg kommer til å huske hele livet, sier Warholm.

– Han har kommet i alderen hvor han ikke blir bedre bare fordi han blir eldre. Men det er veldig langt fra 46 sekunder til 0, selv om det er en enormt god prestasjon å løpe 45,94, sier Alnes.

PS! Warholm løper trolig 400 meter flatt under eget stevne innendørs i Ulsteinvik 2. februar.