Hun stilte ikke på Beitostølen søndag. De ulike langrennslandslagene har de siste dagene bodd på samme Radisson-hotell på Beitostølen i forbindelse med nasjonal åpning. Verdenscupen starter i finske Ruka fredag.

Haga ble lørdag nummer syv på 10 kilometer klassisk, omtrent ett minutt bak vinner Anne Kjersti Kalvå.

– Vi var ikke helt uforberedt på at dette kunne skje, vi er inne i en ny smittebølge i samfunnet. Vi har tatt høyde for det og lever nærmest ganske likt som vi gjorde under pandemien med munnbind innendørs og strenge smittevernstiltak fortsatt, sier landslagslege Ove Feragen til VG.

– Hvordan er smittevernstiltakene?

– Vi praktiserer munnbind innendørs hvor vi ikke kan ha avstand, samt god håndhygiene.

Feragen sier at nærkontakter ikke må isoleres, men at de er ekstra forsiktige.

– Burde det vært enda strengere tiltak, for eksempel at journalistene måtte ha munnbind under mediedagen innendørs torsdag?

– Når man får smitte, kan man tenke at man kunne vært enda strengere. Men samfunnet er der at vi ikke kan pålegge alle på butikken og i slike settinger å bruke munnbind. Vi må akseptere at samfunnet har gått ut av pandemien, men vi må ta ansvar for oss selv og prøve å ta ned risikoen, sier Feragen.

– Skaper dette bekymring i troppen?

– Det skaper naturligvis bekymring. Man er engstelig for å bli syk, da får man ikke gått skirenn. Men jeg tror utøverne begynner å bli relativt vant til å håndtere at noen blir syke.

– Det er kjedelig for henne og for verdenscuplaget, sier kvinnetrener Sjur Ole Svarstad til NRK.

Heidi Weng tok det med smitten med ro og venter at det vil være mye smitte i vinter.

– Jeg har testet meg, sier Heidi Weng til VG.

– Hvis jeg får det, så får jeg det, er hennes holdning.

– Uansett kan det ikke toppe å få det i OL. Det er det kjedeligste. Ingenting kan toppe det, bortsett fra alvorlig sykdom, mener Weng.

Marte Skaanes bodde på rom med Haga.

– Det er først og fremst kjedelig for Haga, sier Skaanes.

Langrennsløper Harald Østberg Amundsen måtte bryte 10 kilometer klassisk under nasjonal åpning lørdag. Han hadde corona-sykdom et par uker tilbake, og tror det er det som gjør at han strever med pusten når han skal ta i hardt. Amundsen bekrefter til VG at han dropper søndagens 10 kilometer i skøyting og heller håper å bli klar til Norgescup på Gålå neste helg.

Sjur Røthe kom til Beitostølen først lørdag på grunn av omgangssyke tidligere i uken. Han fikk seg en gjennomkjøring i løypene og stiller til start i søndagens 10 kilometer fristil.

De siste årene har corona-smitte skapt uro blant langrennsløperne. Sist vinter fikk Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå OL spolert etter smitte på den siste samlingen i Italia før avreise til Kina. Også Simen Hegstad Krüger ble smittet og rakk kun en øvelse i Beijing.

PS! Gutta går 10 kilometer skøyting 13.15 på NRK.