– Det er OL. Det skjer ikke så ofte, så jeg tenkte jeg ville gi Australia en hyllest på siden av hodet (eller melonen som Smith omtaler hodet sitt), sier australske Cameron Smith til News.com, på spørsmål om hvorfor han hadde fått bokstavene AUS barbert inn i den karakteriske sveisen.

– Jeg tenkte på det i noen uker i forkant og så sa jeg bare skitt au, jeg gjør det, og jeg synes det har blitt mottatt ganske bra, sier Smith.

27-åringen fra Brisbane røper at hans egen mor var blant dem som tidlig tok kontakt.

– Moren min ringte meg opp. Hun lo. Hun sa «du var nettopp på nyhetene». Hun kalte meg alle mulige ting, men hun elsket det og hun elsker at det får folk til å smile, sier Smith.

Smith skal de to første dagene av OL-turneringen spille sammen med det norske medaljehåpet Viktor Hovland og sørafrikanske Garrick Higgo.

Mens Hovland er rangert helt oppe på 11. plass på verdensrankingen, er Smith nummer 28 i forkant av OL-turneringen. Smith har tidligere vist seg å være en mann for store anledninger og ble blant annet nummer to i majorturneringen Masters Tournament høsten 2020.

Smith har hatt hockeysveisen i lang tid, men hadde egentlig lovet kjæresten å fjerne den ved neste seier. I april i år vant han parturneringen Zurich Classic of New Orleans sammen med Marc Lieshman, som også finjusterte sveisen til Smith i forkant av turneringen:

– Jeg må unnskylde til kjæresten min - den forsvinner ikke. Det føles som om den er en del av meg nå, sa Smith om hockeysveisens skjebne etter seieren ifølge Golfweek.

– Han har fått kultstatus nå. Du skulle hørt fansen der ute, de elsket det. Det er fantastisk, sa Leishman, som sammen med Smith representerer Australia i ukens OL-turnering.

– Mange elsker det og det er morsomt også. Det får folk til å le. Jeg elsker det, sa Smith, som dermed gjorde det klart at hockeysveisen ikke forsvinner med det første.

Herrenes golfturnering starter 00.30 natt til torsdag. Viktor Hovland starter på sin første runde 03.14, mens Kristian Krogh Johannessen går ut 02.14, sammen med Gunn Charoenkul og Adrian Meronk. Sendingen ser du på Discovery+.

NY VRI: Cameron Smith viser frem sin patriotiske side. Foto: Matt York / AP