– Sesongen hans er over. Han har trolig brukket venstre lår. Vi får håpe det ikke er karrieretruende, sier norske Jostein Vinjerui, landslagstrener for Storbritannia, til VG.

Briten Andrew Young ble kjørt med ambulanse til sykehuset etter et kraftig fall, hvor han gikk gjennom reklameskiltene. Nå venter han på svar etter å ha tatt røntgen.

– Det er mange som fikk ødelagt rennet sitt i dag. Vi fryktet dette. Vi snakket om det før løpet, sier Vinjerui, som mener det var for spektakulære løyper.

Arrangøren sier til VG at de sammen med Det internasjonale skiforbundet, FIS, vil svare på kritikken senere.

Helt sinnsykt

På grunn av coronaregler fikk ikke Vinjerui være med Young til sykehuset i Falun.

– Sikringen av løypene er altfor dårlige. Det er bare et plankegjerde som skal ta imot. Det er helt sinnsykt. Vi ser arrangører andre steder bruke andre gjerder og sikkerhetsnett, men her er det bare plankegjerder, sier Vinjerui.

Erik Valnes var involvert i det kraftige fallet til Young, men følte seg hel etter målgang.

– Man blir jo litt redd når man ligger der. Jeg «kakket» hodet litt i i isen, sier Valnes til VG.

– Jeg vet ikke hvordan det ser ut på TV, men jeg hadde høy fart og kjørte rett inn i Young. Men det gikk bra med meg. Jeg håper at det gikk bra også med briten, sier Valnes.

Espen Bjervig, Norges langrennssjef, er enig i at lørdagens renn var over grense.

– Det blir et skirenn med veldig mye tilfeldigheter og veldig mye fall. Etter min mening er ikke langrenn satt opp til å tåle denne farten og disse svingene. Dette blir litt for voldsomt, sier Bjervig.

Røthe: Skummelt

Nok en gang var vinneren Aleksandr Bolsjunov involvert i dramatikk. Han falt tidlig i løpet, men slo Pål Golberg og Johannes Høslot Klæbo på oppløpet.

– Bolsjunov er utrolig sterk. Han viser styrke. Han er en utrolig dyktig skiløper, sier Sjur Røthe om vinneren.

Johannes Høsflot Klæbo klarte å komme seg unna fallet til Bolsjunov, mens Hans Christer Holund måtte helt ut av løypa og brakk staven.

– Det som er krevende er at det er veldig langt utforparti. Man får så høy fart, så kommer det 70 mann. Det sier seg selv at de bak får bedre glid, og da skal alle komme seg forbi. Da blir det knall og fall, sier Klæbo til VG.

Hans Christer Holund valgte å bryte, fordi han ifølge landslagstrener Eirik Myhr Nossum fikk «hetta» av alle fallene.

– Det er altfor mye show. Det oppleves som risikosport, sier Sjur Røthe til VG.

Han mener sporene var for dårlige.

– Jeg synes det var skummelt der ute. De har ikke klart å sette skikkelig spor. Det er bare et tynt lite spor som flyter over betong, sier Røthe.

Emil Iversen sier det slik:

– Jeg synes ikke det er uforsvarlig. Men folk vil vel at langrenn ikke skal være show, men heller mann mot mann ute i skogen. For TV-seerne ble det sikkert litt action, sier Iversen, som ble nummer fire.