– Jeg ønsker å være tro mot min overbevisning og tro.

Det er Provorovs forklaring til at han ikke var på isen under oppvarmingen i sin hjemmearena Wells Fargo Center i Philadelphia natt til onsdag norsk tid.

Lagkameratene hans forberedte seg til kamp foran hjemmefansen i drakter prydet med Pride-tegn og deres respektive draktnummer i regnbuefarger på ryggen.

MARKERING: Philadelphia-spiller Owen Tippett med sin markering natt til onsdag. Foto: TIM NWACHUKWU / AFP

Det nektet altså Provorov, som er assisterende kaptein for Philadelphia Flyers og har spilt for NHL-klubben i syv sesonger.

Troen han viser til er den russiskortodokse.

Philadelphias sjeftrener John Tortorella tillot Provorov hans markering, og lot ham deretter spille kampen mot Anaheim Ducks - i Philadelphias ordinære kampdrakter.

Tortorella, som tidligere har vært trener for Mats Zuccarello i New York Rangers, forsvarte sin beslutning med Provorovs rett til å være tro mot egen overbevisning - eller «seg selv» som han uttrykte det.

– Jeg hadde ingen planer om ikke å la ham spille, sier Tortorella - som ifølge Aftonbladet i sin tid truet egne spillere med å vrake dem hvis de ikke sto oppreist på isen under avspilling av nasjonalsangen.

Det har ikke gått upaktet hen blant amerikanske og kanadiske mediepersoner.