Liverpool har vært en skygge av seg selv den siste tiden, med en rekke dårlige resultater, men etter 1–0 seieren over Wolverhampton kunne man igjen se Jürgen Klopp vandre rundt på banen i kjent stil: Smilende.

– Det er lenge siden vi har sett. Vi ser litt lettelse i kroppsspråket hans. Han fikk gode svar fra laget i dag som viser at de faktisk kan forsvare seg, sa John Arne Riise i Viaplays studio etter kampen.

– Vi ville vise en reaksjon, og det er det guttene gjorde, sa Klopp til Viaplay etter kampen.

Liverpool-sjefen refererer til 0–3 tapet mot Brighton i forrige Premier League-runde.

– Jeg tror han trengte dette nå, spesielt etter hvordan det var for han i forrige kamp. Han måtte nærmest stå skolerett der journalister ville ha hodet hans på et fat og ville ha overskrifter, sa Riises sidemann, Petter Veland.

– Jeg tror det har vært noen «highfives» og «fistbumps» i garderoben etter kamp nå, avsluttet Veland.

SMILET ER TILBAKE: Jürgen Klopp var en blid mann etter Liverpools 1–0 seier over Wolves. Foto: Tim Keeton / EPA / NTB

Wolverhampton gikk ut med høy aggressivitet i kampen om avansement i FA-cupen. Det varte kun i få minutter før Liverpools stjerneskudd stod for en scoring i verdensklasse.

– En vanvittig scoring, beskrev Riise det.

Harvey Elliott tok med seg ballen fra egen banehalvdel og møtte lite motstand da han stormet mot Wolves-målet. Helt upresset fikk unggutten prøve skuddfoten.

Fra 20 meter banket 19-åringen til. Ballen duppet i en perfekt bue over Wolves’ sisteskanse, José Sá, som ikke hadde lange nok fingre til å hindre at Liverpool tok ledelsen 1–0.

– Kjedelig fotballkamp

35 minutter var spilt da ballen igjen lå i nettet til Wolves. Carvalho ble spilt frem av Naby Keïta og plasserte ballen bak José Sá, men ble umiddelbart vinket av for offside.

Utover Elliotts fulltreffer uteble de store mulighetene og Liverpool tok med seg en 1–0-ledelse inn til pause.

Wolves-sjef Julen Lopetegui var tydelig misfornøyd med det han så fra eget lag og hev innpå det han hadde av offensive krefter.

MISFORNØYD: Julen Lopetegui likte ikke det han så laget sitt prestere i første omgang. Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters / NTB

Det resulterte i en hektisk andreomgang i Liverpools bakre rekker, men det ville seg ikke for hjemmelaget. Ingen av Lopeteguis fem innbyttere maktet å endre utfallet av kampen.

Liverpool skapte tilnærmet ingenting i andre omgang, men holdt unna det som kom deres vei fra et tannløst Wolves-lag og kunne glede seg over sin første seier i 2023.

– Andreomgang var en kjedelig fotballkamp. Liverpool stod kompakt og gjorde det vanskelig for Wolves, fastslo Riise etter kampen.

I fjerde runde er det nettopp Brighton som står på menyen for Merseyside-klubben.