Lewis Hamilton med best utgangspunkt i kvalifiseringen til VM-runden i Malaysia. Lewis Hamilton med best utgangspunkt i kvalifiseringen til VM-runden i Malaysia. Foto: Reuters

Hamilton i beste startspor: - Jeg nøt den runden

Regjerende verdensmester Lewis Hamilton var raskest av samtlige under kvalifiseringen til VM-runden i formel 1 i Malaysia.

Hamilton klokket inn til tiden ett minutt og 32,850 sekunder på sin beste runde på Sepang-banen.

— Jeg nøt virkelig den runden. Samtidig kunne den vært enda raskere, sa briten.

— Bilen har aldri vært bedre. Jeg vil rette en stor takk til teamet, som gjør forbedringer gjennom hele året, tilføyde han.

Tyske Nico Rosberg, som kjemper en innbitt kamp med Mercedes-kollega Hamilton om VM-tittelen, måtte nøye seg med nest beste tid i lørdagens kvalifisering. Han var fire tideler bak stallkameraten.

Hamilton står dermed i første startspor for sjuende gang denne sesongen. Briten har hatt pole position 57 ganger i karrieren.

Nico Rosberg står med tre strake rundeseirer og leder an i VM-sammendraget foran helgens løp i Malaysia. Åtte poeng skiller ned til Hamilton.

Seks VM-runder gjenstår av årets sesong.

Nederlandske Max Verstappen var tredjemann i lørdagens kvalifisering. Deretter fulgte Daniel Ricciardo og Jenson Button.