STERK: Karoline Bjerkeli Grøvdal var høydepunktet blant de norske i lag-EM. Her fra Bislett Games tidligere i år. STERK: Karoline Bjerkeli Grøvdal var høydepunktet blant de norske i lag-EM. Her fra Bislett Games tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norge endte desidert sist i lag-EM

Karoline Bjerkeli Grøvdals 2.-plass på 1500 meter ett av få høydepunkter.

Det var langt mellom topplasseringene da Norge forsøkte å beholde plassen i den øverste divisjonen i EM for lag i friidrett. Det norske landslaget endte sist av de tolv nasjonene.

Få lyspunkter dukket opp under konkurransen, da Norge ikke var i nærheten av å hindre ett nedrykk etter å ha kvalifisert seg for det ypperste selskapet i fjor.

Norsk rekord på 4 x 100 meter lørdag og Karoline Bjerkeli Grøvdals 2.-plass på 1500 meter ble høydepunktene.

Med altfor mange bunnplasseringer i de totalt 40 øvelsene de europeiske friidrettsutøverne måtte igjennom, ble det en nærmest uunngåelig 12.-plass. Med 121 poeng var det hele 247,5 poeng opp til Russland som vant.

Norges naboland, Sverige og Finland, slår følge med nordmennene til B-divisjonen. 96 poeng skilte Norge og Hviterussland på sikker plass.

Meinseth imponerte

Stavhopper Eirik Greibrokk Dolve var en av få nordmenn som presterte opp mot sitt beste under Super League-stevne søndag. 20-åringen tangerte sin personlige rekord på 5.45, noe som ga en 5.-plass.

Unggutten Even Meinseth deltok på 200 meter. 19-åringen slettet John Ertzgaards juniorrekord på 21,21 da han løpte inn til 21,13, men måtte se ti utøvere foran seg på resultatlista.

Sven Martin Skagestad kastet 56,83 i diskos. Det ga han en 7.-plass i øvelsen.

Skuffende

De andre norske utøverne levde ikke opp til forventningene. I alle de resterende øvelsene søndag ble nordmennene nummer ni eller svakere.

På forhånd var det forventet at Norge skulle få det tøft med å overleve i toppdivisjonen. Norges sterkeste kort, Henrik Ingebrigtsen, måtte stå over stevnet på grunn av skade. Det samme måtte sprinteren Jaysuma Saidy Ndure. Andreas Thorkildsen og Ingvill Måkestad Bovim er langtidsskadd.

(©NTB)

Vis fakta ↓
EM lag, superligaen i Tsjeboksary søndag, 2. dag: