Sebastian Coe og hans konsulentselskap ga «strategiske råd». Sebastian Coe og hans konsulentselskap ga «strategiske råd». Foto: MATTHEW CHILDS / X03810

Norges idrettsforbund betalte over 700.000 kroner for OL-råd fra friidrettslegende

Bladde opp for hjelp i kampen om OL i Oslo.

Norges idrettsforbund betalte konsulentselskapet til Sebastian Coe 711.000 kroner for «strategiske råd» i kampen for et OL i Oslo, skriver VG.

Det viser dokumenter avisen har fått innsyn i.

Tidligere er det blitt kjent at idrettsforbundet betalte First House fem millioner kroner for å overbevise nordmenn om at et Oslo-OL var en god idé. London-baserte CSM, med Coe som øverste sjef, skulle gi forbundet råd om internasjonale forhold, skriver VG.

– CSM skulle gi råd om hvem som skulle påvirkes internasjonalt, enten det var snakk om land, IOC-medlemmer eller organisasjoner, slik at man fikk OL, sier kommunikasjonssjef Niels Røine i NIF til avisen.

Han påpeker at Coe ledet organisasjonskomiteen for London-OL i 2012 og har et stort nettverk.

CSM ble engasjert av NIF etter at Oslos befolkning hadde stemt ja til å søke om OL i 2022. VG har funnet ut at selskapet fakturerte NIF i tre omganger: 465.000 kroner i januar 2014, 151.400 kroner en måned senere og 95.000 kroner i august samme år.

To måneder senere var OL-planene døde da Høyres stortingsgruppe vendte tommelen ned.

Da hadde NIF også betalt Coes og hans følges utgifter ved et norgesbesøk.

(©NTB)