Brasilianeren Marlon Zanotelli satt på hesteryggen da duoen vant Global Champions Tour i hjertet av Paris - med hele familien Gjelsten ringside. Førstepremien var på drøyt én million kroner.

– En fantastisk opplevelse for oss å få være med på å vinne Grand Prix i Paris, sier Gjelsten til VG.

– Er det din største seier noen sinne?

– Ja, kanskje det. Grand Prix i Paris er en av de store gjennom året. Det er et privilegium å ha muligheten til å støtte en av verdens beste ryttere, kanskje den beste gjennom tidene, med topp hester, sier han om samarbeidet med brasilianeren Zanotelli.

Gjelsten forteller at han kjøpte hesten i 2021, og at den kostet «noen titalls millioner kroner». Derfor er også seierspremien greit å ta med seg.

– Men opplevelsen er viktigere enn pengene. Denne seieren er både hyggelig og motiverende, sier Gjelsten.

Stolte vinneren i Paris. Fra v.: Solveig Gjelsten, Marlon Zanotelli, gromjenta selv, hestepasser Andrea Hoenack, Bjørn Rune Gjelsten og Ingrid Gjelsten. Foto: Global Champions Tour

Den norske eneren Geir Gulliksen (62) tok en sterk 5. plass i det samme stevnet.

– Han vant verdenscupen i Stockholm i 2020, men dette er et enda større stevne. Det er imponerende at han holder trykket, sier Gjelsten.

Hans datter Ingrid (21) har Gulliksen som mentor, mens nettopp Marlon Zanotelli er hennes trener. De bor i Belgia.

– Derfor var dette en spesiell opplevelse for Ingrid, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Datteren var bare seks hundredeler unna seieren i en annen klasse fredag, da hun blant annet slo Jessica Springsteen, datteren til Bruce.

Det er nettopp datter Ingrid som har gjort Gjelsten hestefrelst.

Han er ekstremt fornøyd med samarbeidet med Marlon Zanotelli.

– I sprangridningsmålestokk er han fortsatt ung med sine 34 år, og han har allerede utviklet seg imponerende, mener Bjørn Rune Gjelsten.

Hesten «Like a Diamond van het Schaeck» står på stall i Belgia, der Gjelsten har ytterligere en hest.

– Det begynner å bli en del hester etter hvert, smiler Gjelsten. Blant annet har han bygget egen stall hos Gulliksen-familien i Lier.