– Dårlig plan B, slår sportsavisen L’Equipe fast.

– Vi kom i vanskeligheter spesielt på grunn av mine valg, sier Deschampes til TF1.

– Men vi kan komme til å tjene på valgene om fire dager, legger han til. Didier Deschamps tenker på åttedelsfinalen og forsvarer det radikale laguttaket.

Etter seire over Australia og Danmark beordret den franske landslagssjefen det meste av stjernegalleriet i hvilestilling. Bare Raphaël Varane og Aurélien Tchouaméni var beholdt fra startoppstillingen mot Danmark lørdag.

Her skulle omtrent alt spares før søndagens åttedelsfinale mot nummer to i puljen med Polen, Argentina og Saudi-Arabia. Motstanderen avklares senere onsdag.

Det endte med et mageplask.

Tunisia vant en seier full av prestisje, men går ikke videre fra gruppespillet på forsøk nummer seks i VM. Australias scoring mot Danmark ødela avansementet.

Matchens store spiller ble matchvinner.

Den 31 år gamle Montpellier-spissen Wahbi Khazri dundret gjennom hele det franske forsvaret 12 minutter etter pause. Omgitt av Raphaël Varane og tre andre franskmenn strakk han frem foten og dyttet inn 1–0.

JUBELSPISS: Wahbi Khazri feirer 1–0-scoringen med Mohamed Ali Ben Romdahne. Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Det splitter nye franske laget hadde ytterst lite å by på fra start. Allerede etter åtte minutter fluktet er Ghandri et frispark i mål forbi reservekeeper Steve Mandane. Men Tunisia-jubelen ble kortvarig. Offsiden var hårfin.

Mandane reddet den neste sjansen. Avslutningen kom fra København-fødte Anis Slimane som har spilt all sin fotball i Danmark. Tunisia-spiss Wahbi Khazri var 1. omgangs dominerende spiller. hans beste forsøk kom fra langt hold. Steve Mandane måtte gi retur, men Frankrike slapp unna.

1–0: Wahbi Khazri avgjør for Tunisia forbi Raphaël Varane og Axel Disasi. Foto: CARL RECINE / Reuters

– Jeg synes ikke Frankrike virker klare. Følger ikke med. Snur ryggen til, kommenterte NRK-ekspert Carl Erik Torp.

Bayern Münchens Kingsley Coman fikk en halvsjanse. Det var alt et Frankrike med to spillere fra Real Madrid klarte å stelle i stand. Eduardo Camavinga ble kjørt tunnel på og Aurélien Tchouaméni glitret heller ikke opp mot vanlig standard.

TV-bildene sveipet innom Frankrike-benken. Der slo Kylian Mbappé ut med armene.

BENKET FRA START: Kylian Mbappé på benken i Doha. Foto: Nick Potts / Pa Photos

– Frankrike har ikke møtt opp til fotballkamp. Det ser ut som om de bare vil bli ferdig, mente Viking-spiller Kristoffer Løkberg i NRKs studio halvveis.

Didier Deschamps beholdt roen. Landslagssjefen gjorde ingen skifter i pausen. Stjernegalleriet ble sittende limt til innbytterbenken.

Tunisias midtbanemann Aissa Laidouni passerte en snublende Youssouf Fofana og dundret 2. omgangs første sjanse over det franske målet fra spiss vinkel.

Så kom Kazhri-scoringen. Det hadde gått 57 minutter og plutselig var Tunisia i posisjon til å gå videre i VM. Lykken varte bare et par minutter. Australia scoret mot Danmark.

PÅ ETTERSKUDD: Frankrike-debutant Axel Disasi på etterskudd av Tunisias Aissa Laidouni. Foto: Noushad Thekkayil / EPA

Kazhri forsvant ut og tidligere Rosenborg-spiller Issam Jebali kom inn.

Så begynte også Deschamps å bytte inn fra sparekontoen på innbytterbenken. Etter 63 minutter kom både spiss Mbappe, midtbanespiller Adrien Rabiot og stopper William Saliba inn. Ti minutter senere kom også Antoine Griezmann inn til sin landskamp nummer 113. Ousmane Dembélé kom også inn.

En banestormer med et palestinsk flagg inntok også gresset.

Etter 81 minutter sto Barcelona-spilleren for Frankrikes første skikkelige skudd på mål i kampen. Tunisia-keeper Aymen Dahmen reddet enkelt.

Dahmen fikk større problemer da Mbappe traff godt tre minutter før den ordinære tiden var ute. Men fikk bokset ballen ut.

Frankrikes midtpunkt endret kampbildet totalt.

Så utlignet Griezmann 10 sekunder før slutt. Men den scoringen avlyste VAR etter at franskmannen var i offside i forkant av ballen ble hamret inn.