«US Open har ikke et eget vaksineregelverk for spillere, men vil respektere de amerikanske myndighetenes retningslinjer hva gjelder innreise til landet for uvaksinerte ikke-amerikanere», heter det i en uttalelse fra US Open onsdag kveld.

Tidligere verdensener Novak Djokovic er blant de påmeldte, men ifølge turneringen skjer det automatisk og basert på rangering i henhold til Grand Slam-regelverket. Påmeldingen tar ikke hensyn til for eksempel vaksinestatus.

Djokovic har lenge vært åpen om at han ikke er vaksinert og heller ikke har planer om å ta vaksinen, som førte til at han ble nektet innreise til Australia for Australian Open like etter nyttår – og en offentlig skittentøyvask. I februar sa han at han er villig til å miste turneringer i stedet for å ta vaksinen.

Siden har han fått delta i French Open og vunnet i Wimbledon, men ettersom USA har krav om fullvaksinering for at ikke-amerikanere kan komme inn i landet, vil Djokovic etter alt å dømme miste muligheten til å i det hele tatt stille til start i New York.

– Jeg kommer til å vente på det jeg håper er gode nyheter fra USA, fordi jeg ville virkelig ønsket å dra dit, sa Djokovic etter Wimbledon-triumfen tidligere i sommer.

Om det skulle ende med at han ikke får reise over, vil han finne på en alternativ tidsplan – men neppe «jage rankingpoeng», ettersom han forventer at hans Grand Slam-seier i London vil være nok for å kvalifisere seg til ATP-finalen i november.

Djokovic har vunnet US Open tre ganger, og er den mannlige spilleren med nest flest Grand Slam-seirer noen gang – 21 mot Rafael Nadals 22.

US Open går fra 29. august til 11. september.