Malene Helgø er rangert som den 321. beste tennisspilleren i single på kvinnesiden, og var i nærheten av karrierens største skalp i Australia natt til mandag norsk tid.

I hvert fall startet kampen mens det var natt til mandag, men tre timer og to minutter senere hadde natt blitt til dag her hjemme. Da var også maratonkampen i Brisbane over, med et knepent tap for Helgø.

– Det var en utrolig kamp. En veldig lang kamp. Det var en veldig vanskelig kamp, for jeg har aldri spilt mot henne før. Hun er så smart og rask, og gjorde det vanskelig for meg å spille mitt spill, sier Trevisian til arrangøren i et intervju vist på VG+ Sport.

LETTET: Martina Trevisian brukte hele 182 minutter på å beseire Malene Helgø. Foto: PATRICK HAMILTON / AFP / NTB

Trevisian – som var i semifinalen i French Open forrige sesong – vant det første settet 7–5, før Helgø slo tilbake med en knallsterk 6–3-seier i andre sett. I det tredje og avgjørende settet var det italieneren som sikret seieren med 6–4.

– Hjertesukk for Helgø. Det ville vært hennes største seier i karrieren. Den seieren ville sendt henne inn i topp 300. Forhåpentligvis vil hennes tid komme, sa den engelske kommentatoren.

Helgø har lenge ønsket om å leve ut tennisdrømmen, som ennå ikke har skutt helt fart. I 2015 ble hun tidenes yngste til å vinne Kongepokalen i tennis, og hun står med totalt seks NM-gull.

23-åringen debuterte på WTA-touren med tap i strake sett mot brasilianske Beatriz Haddad Maia på nyttårsaften.

Etter Helgøs kamp, var det Viktor Durasovic som skulle i aksjon for Norge. Han møtte Lorenzo Musetti, som er rangert som nummer 23 i verden.

Durasovic, Norges nest beste tennisspiller på herresiden, er på 343. plass på verdensranking, og i likhet med Helgø imponerte 25-åringen.

I det første partiet holdt han Musetti til tie break, men der vant Musetti. Med 6–3-seier til italieneren i det andre settet, endte det med tap i strake sett for Durasovic.

PRESSET ITALIENEREN: Viktor Durasovic hang lenge godt med mot Lorenzo Musetti. Foto: JONO SEARLE / EPA / NTB

Norge tapte 1–4 for Brasil i den første kampen i landslagsturneringen United Cup, og må dermed slå Italia i det andre oppgjøret for å ta seg videre fra gruppespillet i tidenes første utgave av turneringen der bare gruppevinneren tar seg til sluttspillet.

Oppgjøret mellom Helgø og Trevisian innledet landskampen mellom Norge og Italia, før Viktor Durasovic og Lorenzo Musetti spilte det andre og siste oppgjøret mandag.

Med 2–0-ledelse til Italia etter de to første kampene, må Norge vinne tre av tre tirsdag.

Se kampene til Helgø og Durasovic i opptak på VG+ Sport:

Natt til tirsdag spiller Casper Ruud storoppgjør mot Matteo Berrettini, før Ulrikke Eikeri skal opp mot Lucia Bronzetti. Står det likt etter alle de fire kampene, skal Eikeri og Durasovic ut i en avgjørende double-kamp mot Camilla Rosatello og Andrea Vavassori.

Turneringen spilles som en slags oppvarmingsturnering til Grand Slam-turneringen Australian Open, som begynner 16. januar.

Se tirsdagens kamper mellom Norge og Italia direkte på VG+ Sport fra klokken 01:00: