Barcelona slo Juventus 2–0 i oktober. Da scoret Messi på straffe. Men Ronaldo doblet den fra straffemerket i returmøtet.

De to lagene endte begge på 15 poeng i gruppe G, men Juventus er gruppevinner på innbyrdes oppgjør.

Juventus startet best, og det var Ronaldo som satte ballen først i mål etter 13 nminutter. Han ble felt av Ronald Araujo, som brukte litt mye armer og kanskje litt mye ben, men det var en billig straffe. Uansett, Ronaldo takket og tok straffen selv. Ballen gikk knallhardt midt i mål, Ter Stegen var sjanseløs.

FEIRER: Cristiano Ronalo scoret to mål mot Messis Barcelona på Camp Nou tirsdag kveld. Foto: ALBERT GEA / X01398

– Det er ingen dommerskandale den straffen der, sier Rune Bratseth under Viasports sending.

Det var portugiserens 133. scoring i Champions League. Og mer skulle det bli. Men magien var det Weston McKennie som sto for. Syv minutter etter Ronaldos scoring var det McKennies tur. Han spilte til Aaron Ramsey som slo videre til Juan Cuadrado som slo tilbake til McKennie som lå og ventet i luften. Der sakset han høyrebenet frem og scoret. Enorm scoring, samtidig som arbeidsforholdene var gode, det var ikke en forsvarsspiller å se i nærheten.

KUNSTMÅL: Weston McKennie lå og svevde i luften og scoret. Foto: JOSEP LAGO / AFP

Etter pause tok det bare seks minutter før gjestene fikk straffe etter en hands av Lenglet. VAR sjekket og bekreftet handsen. Dermed gjorde Ronaldo seg klar igjen. Og han er sikkert. Sendte Marc-Andre Ter Stegen til venstre, skjøt til høyre.

Ronaldo har 134 nettkjenninger på 174 kamper i Champions League. Messi står fortsatt på 118 etter 147 kamper.

Lionel Messi forsøkte og forsøkte og kom til avslutning flere ganger. Men det var mange dårlig plasserte skudd, samtidig var 42-åringen Gianluigi Buffon god i mål for gjestene.

– Barcelona er en klubb i fritt fall. (Ronald) Koeman får neppe fortsette som trener, sa Petter Veland i studio etter kampen.

– Nå må noe skje snart, eller så forsvinner Messi, sa John Arne Riise under Viasports sending.

TAP: Lionel Messi måtte gå målløs av Camp Nou tirsdag. Det sved antagelig litt ekstra at Cristiano Ronaldo scoret to. Foto: JOSEP LAGO / AFP

Messi og Buffon byttet drakter og kysset hverandre på kinnene etter kampen.

Ronaldo og Messi har byttet på å bli toppscorer i Champions League siden 2007/2008-sesongen, men forrige sesong var det Bayern Münchens Robert Lewandowski som scoret flest.

PS! Dynamo Kiev ble nummer tre i gruppen med fire poeng, mens Ferencvaros endte sist med ett poeng.