Det sier BKTs trener Edgar Broks, som gjennom sin rolle som leder for Norsk Toppvolleyball, er meget tett på siste nytt om de store spørsmålene hva gjelder gjennomføring av volleyballsesongen.

– Vi ser jo at idrettene stoppes nå, basket, hockey, i det hele tatt. Vi har hatt en runde med forbundet og norsk toppvolleyball, der jeg er leder og vi kom denne uken ut med et forslag til løsning på serien. Men det var bygd på et vedtak som var noen dager gammelt i forbundsstyret, så det er usikkert hva som skjer nå, sier Edgar Broks til iTromsø.

Kan gå mot avlyst serie

Broks varsler nå at man vil komme i mål med nye forslag før påsken.

– Hvordan det blir, vet vi ikke. Det man selvfølgelig kan se for seg, er at man ikke klarer å avvikle flere seriekamper. Det er stor sannsynlighet for det, så vi får bare se.

Opprinnelig var forslaget å gjennomføre en enkel serie, men det er fortsatt såpass mange utestående kamper, at det fort kan ende med at sesongen avlyses.

For BK Tromsøs del, som leder serien med en del kamper mer spilt enn de andre lagene, er det store spørsmålet likevel: vil lagets historiske cupfinale avvikles?

– Cupfinalene er to enkeltstående kamper. Spørsmålet er når de kan spilles. Blir det i vår, sommer eller tidlig høst? Det er en del slike ting som må avklares. Administrasjonen jobber med forslag til det og vi skal ha en gjennomgang på det etter hvert. Håpet er jo at vi skal ha en beslutning før påske. Det regner jeg med vi klarer å få til, sier Broks.

– Krevende tider

Broks er likevel mer håpefull om at en cupfinale spilles på et tidspunkt, enn at seriespillet gjennomføres.

– Det er enklere å få til en cupfinale enn å avslutte sesongen. Det var et forslag om å avvikle en enkel serie slik at alle lagene har møtt hverandre én gang, men det er ganske mange kamper i gjen, så i den konteksten er det lettere å få avviklet to cupfinaler, men igjen, det er høyst usikkert om vi klarer det i vår. Det eneste som er sikkert, er at alt er høyst usikkert, sier Broks.

Inntil videre holder BKT-damene koken og forsøker etter beste evne å forberede seg til cupfinalen og eventuelt seriespill.

– For vår del har vi en fantastisk motivert jentegjeng, som har lyst å trene godt og prøver etter beste evne og gjøre det så bra som overhodet mulig. Vi spiller jevnlige internkamper, og har en nå lørdag formiddag. Da gjør vi det på beste måte, jentene har fått beskjed hvilket lag de tilhører, vi spiller med drakter, har dommer, mens jeg og Harry (Fagervold) coacher hvert vårt lag. Vi må prøve og lage en «lookalike» på best mulig måte, sier volleyballtreneren.