Britiske Hamilton, som har støtt på sportslig motgang denne sesongen, ber kort og godt om at det blir sørget for at de klapper igjen munntøyet.

– Jeg forstår ikke hvorfor vi fortsetter å gi disse eldre menneskene en plattform, sa Formel 1-superstjernen under en pressekonferanse torsdag foran denne helgens Grand Prix-runde på hans hjemmebane Silverstone.

Seansen er blitt omtalt av Aftonbladet.

Lewis Hamilton, verdensmester syv ganger (2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020), ga seg ikke med det.

– De siste ukene har det ikke vært en dag uten at noen, som ikke har hatt en rolle i sporten vår på flere tiår, har forsøkt å si negative ting og trekke meg ned. Det dreier seg ikke om én person, ikke et enkelt ord.

– Jeg har opplevd rasisme hele mitt liv. Det er ikke nytt for meg. Det dreier seg om noe større. Det er vårt ansvar, også medienes, ikke å gi disse eldre menneskene en plattform. De følger ikke med i tiden og vil ikke endre seg. Vi lever i vanskelige tider og skal ikke splitte mennesker, vi skal forene dem, understreket Lewis Hamilton.

Jackie Stewart har ment at Lewis Hamilton bør trekke seg fra Formel 1 til fordel for motebransjen. Hamilton er kjent for sin synlige fascinasjon for klær, design og mote. Nelson Piquet ga nylig rasistiske karakteristikker av Hamilton da han i en podkast omtalte britens og Max Verstappens krasj i fjor.

Ralf Schumacher (47), Michael Schumachers yngre bror og tidligere Formel 1-fører, skal ha omtalt Hamilton som «en taper».

Max Verstappen gir Lewis Hamilton uforbeholden støtte, selv om han også har uttrykt støtte til sin «svigerfar» Nelson Piquet - som Verstappen (kjæreste med Piquets datter) hevder ikke har rasistiske tilbøyeligheter.

– Rasisme hører ikke hjemme her. Ordene han (Nelson Piquet) brukte var feil, og det har han selv forstått, sier nederlenderen.

– Dette er noe vi må understreke for de unge. Hjemme og i skolen må de lære at det ikke er greit. Vi jobber også med saken. Formel 1, Lewis (Hamilton) og alle førerne slutter seg til beslutningen om å gjøre det, tilføyer Verstappen.

Lewis Hamilton kritiserte også ITVs «Good Morning Britain» for å ha gitt Bernie Ecclestone (91) «taletid». Den benyttet den tidligere eneveldige Formel 1-sjefen til å si at han ville tatt en kule for Putin. Med andre ord. Han er Vladimir Putin-fan.

– Hvorfor spør dere ham? Dere vet jo hva slag svar dere får, og det trenger vi ikke. Hold opp med å gi de menneskene rom, sier Lewis Hamilton.