Før kveldens returmøte mot Real Madrid i semifinalen i Copa del Rey (Barcelona vant 1–0 i første kamp), har den spanske avisen Sport sett nærmere på det polakken har levert for katalanerne denne sesongen.

Kortversjonen er at ingen spillere i La Liga har vært mer avgjørende enn Robert Lewandowski.

  • I serien er 34-åringen toppscorer med 17 mål. Karim Benzema (Real Madrid) står med 14, mens Enes Ünal (Getafe) har 13 mål.

  • Det går 110 minutter mellom hver scoring. Karim Benzema scorer hvert 104. minutt.

Kveldens returmøte i Copa del Rey mellom Barcelona og Real Madrid vises på VG+ Sport kl. 21.00.

Lewandowski har også vist seg å være en særs god tilrettelegger. Han har vært nest sist på seks mål.

Det er bare Antoine Griezmann (Atlético Madrid) med åtte assists og Rodrygo (Real Madrid) og Mikel Merino (Real Sociedad) med syv målgivende som har en bedre statistikk.

Nærmest Lewandowski med 23 mål/målgivende kommer Benzema og Griezmann som har 17.

pressekonferansen før den 254. utgaven av «El Clásico» fikk Barcelona-sjef Xavi spørsmål om sin polske superspiss.

– Han er en utrolig viktig spiller for oss. Selvtilliten hans akkurat nå er veldig positiv for oss, og han bidrar på defensivt og offensivt. Han er veldig viktig, er oppsummeringen fra Xavi.

Barcelona er på vei mot sin første ligatittel siden 2018/19-sesongen. For Real Madrid er det Champions League og nettopp Copa del Rey som kan redde sesongen til rivalen fra hovedstaden.

FORNØYD MANN: Xavi er strålende fornøyd med sin polske spiss. Foto: VINCENT WEST / Reuters

Tidspunktet er gunstig for Real Madrid-manager Carlo Ancelotti, for Barcelona har noen utfordringer med skader.

Avisen Mundo Deportivo skriver at Frenkie de Jong før trøbbel med å rekke kampen og at Andreas Christensen er ute. Han blir angivelig erstattet av Marcos Alonso i Barca-forsvaret.

Fra før er Pedri og Ousmane Dembele satt på sidelinjen.

– Det blir et intenst oppgjør. Barcelona har en fordel fra den første kampen, men Real Madrid har alltid hatt egenskapen til å snu et oppgjør. Alle lag i Europa frykter Real Madrid, men samtidig tror jeg Real Madrid frykter Barcelona, sier tidligere Barcelona-spiller Yaya Touré til Marca.

Barcelona har vunnet de tre siste møtene mot Real Madrid: 3-1 i den spanske supercupen, 1–0 i den første kampen i Copa del Reys semifinale og 2–1 i en seriekamp nettopp på Camp Nou.

Den 119. utgaven av cupfinalen spilles 6. mai i Sevilla.