Dødsfallet fremgår av en offisiell melding fra VM-komiteen i Qatar. CNN har også fått bekreftet episoden av avdødes familie.

Ifølge kanalen skal sikkerhetsvakten John Njua Kibues familie ha blitt underrettet om hans bortgang lørdag. Kenyaneren skal ha dødd på sykehus, etter først å ha falt fra åttende etasje på VM-stadionet, sier søsteren Ann Wannjiru.

– Vi har ikke penger til å søke rettferdighet for ham, men vi ønsker å få klarlagt hva som skjedde, sier hun til CNN.

En legejournal TV-kanalen har fått se, viser at Kibue ble innlagt på intensivavdelingen på Hamad-sykehuset i Doha etter fallet. Han skal ha blitt diagnostisert med omfattende hodeskader, brudd i ansiktet og skader på bekkenet.

Lover godtgjørelse

I en uttalelse fra VM-komiteen i Qatar fremgår det at Kibues fallulykke fant sted lørdag. Han skal ha fått legehjelp umiddelbart på stedet, før han ble fraktet til sykehus. Der døde han av skadene tirsdag.

«Vi sender våre dypeste kondolanser til familien, kolleger og venner i denne vanskelige tiden», skriver VM-komiteen.

Videre heter det at turneringsarrangøren «undersøker omstendighetene som førte til fallet, som en hastesak og vil gi ytterligere informasjon etter utfallet av etterforskningen».

«Vi vil også sørge for at familien hans mottar alle utestående godtgjørelser og penger de har til gode», lyder det i meldingen.

Venter på informasjon

Ifølge familien har man foreløpig ikke fått noen forklaring fra sikkerhetsvaktens arbeidsgiver rundt omstendighetene for fallet.

– Vi ønsker å vite hva som forårsaket hans død. De har ikke sendt oss noe bilde for å vise hvor han falt fra eller gitt oss annen informasjon, sier søsteren Wanjiru til CNN.

Kanalen oppgir at den har forsøkt å komme i kontakt med Kibues arbeidsgiver, men at de inntil videre ikke har fått noe svar.

Den kenyanske ambassaden i Qatar opplyser at de er klar over saken og «foretar nødvendig konsulær bistand».

Kibue skal ha flyttet til Qatar i november i fjor. (NTB)