Stillingen var 2–2 og Arsenal jaget panisk vinnermålet. Assistentdommer signaliserte at det skulle være seks minutter tilleggstid. På over overtiden fikk Arsenal corner. Martin Ødegaard slo inn, men som så mange ganger før i kampen stanget bortelaget unna.

Men denne gangen sto innbytter Reiss Nelson (23) i returrommet og banket inn 3–2 til euforisk jubel blant spillere og supportere.

– Det er fantastisk. Da ballen kom mot meg øynet jeg muligheten. Alle ble helt gale da den gikk inn, sa Nelson etter kampen.

– En gal kamp. Det er så mye følelser. Du ser hvordan vi kjemper. Alle har troen. Jeg er så glad på Reiss’ vegne. Det er mye følelser akkurat nå, sa en strålende fornøyd Ødegaard på Viaplays sending.

Kun 9.11 sekunder tok det før Philip Billing satte inn ledermålet mot Arsenal.

For rett fra avspark dundret Bournemouth i angrep. Dango Ouattara la inn fra høyre og i feltet lusket Philip Billing som sørget for sjokkstarten.

– Det er fantastisk av Bournemouth, men utrolig sløvt av Arsenal, sa Viaplays fotballekspert, Eirik Bakke.

Kun Shane Long har i Premier League-historien scoret et raskere mål. I 2019 brukte han bare 7.69 sekunder på å score for Southampton mot Watford.

Bournemouth på nedrykksplass gikk overraskende inn til pause med ledelse.

SKUDDVILLIG: Martin Ødegaard hadde flere skuddforsøk for Arsenal. Foto: Daniel Hambury / EPA

Arsenal fortsatte å presse Bournemouth i andre omgang. De hadde ballen over 80 prosent av tiden og hadde 14 cornere. Bournemouth fikk én corner, og trengte heller ikke flere. For på den scoret Marcos Senesi.

Etter en drøy time spilt kom Arsenals første svar. Thomas Partey pirket inn 1–2.

Knappe ti minutter senere satte Ben White inn utligningen etter et flott innlegg fra redningsmannen Nelson.

Spillere, supportere og Arsenal-manager Mikel Arteta ropte alle flere ganger på straffespark. Ballen traff hånden til Bournemouth-spillerne flere ganger, de ble alle VAR-sjekket, men ingen endte i straffespark.

Presset var på Arsenal etter at Manchester City vant 2–0 mot Newcastle tidligere på lørdag. Med like mange kamper spilt skiller det takket være Nelson fortsatt fem poeng mellom lagene.