Russiske Antonina Krivosjapka er utestengt i to år for brudd på dopingbestemmelsene under London-OL i 2012, der hun tok sølv på 4 x 400 meter. Foto: Vesa Moilanen, Lehtikuva / NTB scanpix Russiske Antonina Krivosjapka er utestengt i to år for brudd på dopingbestemmelsene under London-OL i 2012, der hun tok sølv på 4 x 400 meter. Foto: Vesa Moilanen, Lehtikuva / NTB scanpix Foto: Vesa Moilanen / Scanpix Sweden

Russland bekrefter: Fem friidrettsutøvere er utestengt for doping

Medaljevinnere i OL og VM blant de suspenderte.

Russiske idrettsmyndigheter opplyser onsdag at fem friidrettsutøvere er utestengt i to år for brudd på dopingbestemmelsene under 2012-OL og VM i 2013.

Antonina Krivosjapka, som var med på å ta sølvet på 4 x 400 meter i London-OL, og Jevgenia Kolodko, som tok sølvet i kule i det samme mesterskapet, er blant de fem.

Begge er fratatt sine medaljer av Den internasjonale olympiske komité (IOC) etter at dopingprøvene deres er blitt testet på nytt etter avsløringene om statsstyrt doping innen russiske idrett.

– Det er første gang at noen av våre utøvere erkjenner brudd på dopingbestemmelsene. Det er også vår første sak etter retesting av prøver. Vi håper dette vil hjelpe russisk friidrett med å få et bedre image, sier antidopingkoordinator Jelena Ikonnikova i Russlands friidrettsforbund til nyhetsbyrået AFP.

Dopingdommen betyr også at Krivosjapka og Russland trolig mister gullet på 4 x 400 meter fra VM i Moskva i 2013. Hun må også gi fra seg bronsen på 400 meter. Kolodko står i fare for å miste sølvet fra innendørs-EM samme år.

Stavhopperen Dmitrij Starodubtsev, diskoskasteren Vera Ganejeva og sleggekasteren Anna Bulgakova er tre andre som er utestengt i to år.