– Det er historisk, det vi gjør. Jeg er utrolig stolt og når gleder jeg meg bare veldig mye til fortsettelsen, sier Brede Moe på VG+-sendingen etter kampen.

Etter en time kom én av de viktigste scoringene i Bodø/Glimts stolte historie. Erik Botheim danset inne i feltet og henviste sin motstander til køen for å kjøpe pølse, før han la igjen mot innbytter Amahl Pellegrino.

«Pelle» nådde aldri frem, men det gjorde lite. På bakre stolpe sto Ola Solbakken helt alene og banket inn en scoring verdt 30 millioner kroner – minst.

Bodø/Glimt er klar for gruppespillet i European Conferance League.

– Det er helt uvirkelig. Jeg har forsøkt å ikke tenke på gulroten, men nå er vi her, sier matchvinner Ola Solbakken til VG+ Sport.

Stopperkjempe Brede Moe gikk ikke tom for ord, men stemme, i jubelrusen:

Skled fra kjempesjanse

I første omgang hadde Bodø/Glimt ballen best; sjansene Žalgiris skapte var klart best.

Flere ganger måtte hjemmemålvakt Nikita Haikin aksjon for å stoppe gjestenes spisskjempe Tomislav Kis.

– Vi spiller ikke vår beste kamp, men det får vi gi litt faen i nå, sier Moe.

– V blir litt lamslått av presset deres, sier Haikin til VG+ Sport.

Den aller største sjansen i første omgang var det imidlertid hjemmelagets Ola Solbakken som fikk, men da han skulle runde Edvinas Gertmonas, mistet han fotfestet og kolliderte med gjestenes sisteskanse:

«Pelle»-brasse

I andre omgang fortsatte mønsteret fra den første. Amahl Pellegrino kom inn og, stinn av selvtillit etter søndagens hat trick, satte fart på Bodø/Glimt.

Med et akrobatisk brassespark testet han Gertmonas, som var klar for oppgaven og slo den unna.

Avansement til gruppespillet i Conference League betyr ikke rent lite for begge lag: Bare å kvalifisere seg gir tredve millioner kroner i klubbkassen, med rause bonuser for seier og uavgjort når det først er i gang.

Tidligere denne uken ble det kjent at Heerenveen la inn bud på Patrick Berg; nå får Bodø/Glimt økonomiske muskler de ikke har hatt før.

Høsten kan bli gul i år også.