Carl Berthelsen poserer etter NM-gullet sitt i Superbike i helga. Carl Berthelsen poserer etter NM-gullet sitt i Superbike i helga. Foto: fotosvingen.no

Dette har sørlendingen kjempet for i ti år

Carl Berthelsen kunne endelig slipper jubelen løs etter sitt første NM-gull i Superbike.

Her jubler Carl Berthelsen etter å ha sikret seg NM-gullet i Superbike i helga.

RUDSKOGEN: — Dette smakte så utrolig godt. En uvirkelig følelse det nesten ikke går an å beskrive. Rett og slett et eventyr, sier Berthelsen i en pressemelding.

42-åringen har jaktet på NM-gullet de ti siste sesongene.

— Vi har vært så nær så mange ganger tidligere. Helt siden 2006 har vi luktet på denne NM-tittelen, men vi har hatt stang ut så mange ganger. Kongepokalen røk i 2007. I 2008 rotet vi bort gullet på dårlig dekkvalg. Vi har slitt med skadeavbrekk, og de siste sesongene har vi også vært nær, men ikke hatt marginene med oss. Derfor smakte det så utrolig godt når vi denne gangen kunne ta steget helt opp, sier Berthelsen.

Berthelsen i aksjon rundt banen. Foto: fotosvingen.no

Vant siste løp

Han ledet med seks poeng før det siste og avgjørende løpet søndag. Berthelsen fikk en knallstart, og stakk fra feltet. Norvald Haaland, som var nærmeste utfordrer, fikk problemer underveis, og dermed var det ingen tvil om hvor seieren ville ende. Berthelsen vant til slutt med 30 poeng ned til Haaland sammenlagt, med Helge Spjeldnes på tredjeplass.

— Vi har hatt en veldig god sesong, men det er små marginer. Det er mye som skal klaffe gjennom en lang sesong som det har vært i år med hele tolv tellende løp. Vi slet med magesyke på Karlskoga og ikke minst feil dekkvalg på Vålerbanen som gjorde at Haaland kom nærmere. Det ligger så mye jobb i denne gullmedaljen fra alle som har hjulpet meg, og jeg er takknemlig for alle som har stilt opp helg etter helg for at vi skal klare dette sammen, sier Berthelsen.

Her jubler Carl Berthelsen etter å ha sikret seg NM-gullet i Superbike i helga. Foto: fotosvingen.no

Avslutter utenlands

Suzuki-føreren avslutter nå sesongen med to tøffe løp internasjonalt. Først er det World Superbike på Lausitzring i Tyskland, før finalen i IDM kjøres helgen etter på Hockenheim.