Liverpool avsluttet forrige sesong med Champions League-finale mot Real Madrid i slutten av mai. Den engelske storklubben dominerte mye, vant skuddstatistikken 24–4, men tapte likevel 0–1 mot det spanske hovedstadslaget.

– Jeg hadde ikke sett den igjen før nå i helgen, og da skjønte jeg hvorfor jeg ikke hadde sett den igjen. Men jeg måtte, og det var ordentlig tortur, sier Jürgen Klopp på mandagens pressekonferanse.

– Vi spilte en god kamp, og kunne vunnet kampen. De scoret det avgjørende målet. Det gjorde ikke vi. Man så hvor erfarne de er, og hvor lite de ble påvirket av at det andre laget skapte sjanser. De mistet ikke selvtillit i et eneste sekund. Det er sånn det laget er i denne turneringen, og det kan man lære av, fortsetter Liverpool-manageren.

Hva skjer av sport denne uken? Få oversikt med VGs sportskalender.

NEDERLAG: Liverpool-kaptein Jordan Henderson og Jürgen Klopp etter finaletapet for Real Madrid i mai i fjor. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB

Tirsdagens oppgjør i Champions League-åttedelsfinalen blir Liverpools første mulighet til å ta revansje. Klopp har heller ikke glemt at Real Madrid sendte Liverpool ut av verdens gjeveste klubbturnering i kvartfinalen i 2020/21-sesongen.

– Forrige gang de slo oss ut spilte vi på deres treningsfelt og her på en tom stadion. Kampen her var en veldig bra 0–0-kamp, der vi fikk de til å jobbe hardt, sier Klopp.

– Nå er det forskjellige lag. Samme klubber, men forskjellige lag i en ny tid. Vi har vår historie. De siste årene føles det som at én av oss alltid har vært i finalen, så vanligvis må man slå oss eller dem ut for å komme til finalen. Nå møtes vi, så får vi se hvem som går videre.

Real Madrid gikk nylig til topps i VM for klubblag og tok sin 100. tittel gjennom historien. 14 av de titlene har kommet i Champions League.

Klopp sier også han er glad møtet med Real Madrid kommer nå, og ikke for fire uker siden.

Etter en svak år på det nye året, vant Liverpool sin første Premier League-kamp for sesongen da det ble 2–0 mot byrival Everton forrige mandag. Den trepoengeren ble fulgt opp med en knallsterk 2–0-seier borte mot Newcastle lørdag.

I tillegg har Liverpool fått flere spillere tilbake fra skade, blant andre Virgil van Dijk og Diogo Jota. Én som derimot måtte forlate lørdagens kamp med en smell i skulderen, var 1–0-målscorer Darwin Núñez. Han kan likevel rekke den første av to kamper mot Real Madrid.

– Det er en mulighet. Vi får se hvordan han takler smerten. Når vi vet det vil vi ta en avgjørelse, sier Klopp om sin uruguayanske spiss.