Vålerenga – Lillestrøm 3–1

Flasker og brusbegre ble kastet mot han. Osame Sahraoui sto rett foran Kanari-Fansen. VIFs angrepsess hadde nettopp banket inn 3–1 mot erkerivalene fra Lillestrøm med sitt andre for dagen. Dommer Svein Oddvar Moen ba ham komme seg vekk fra bortesupporterne, men Sahraoui nøt lyden av pappbegrene som spratt rundt beina hans.

– Det er sånn det skal være. Jeg liker det. Det er kanskje Norges største kamp. Det er ikke bare fansen som skal kose seg, men også vi på banen. Det var deilig å se den gå inn. Da klarte jeg ikke å kontrollere meg selv. Jeg måtte få det ut, sa en smilende Sahraoui i pressesonen etterpå.

Under feiringen av 3–1-målet stirret han Kanari-Fansen i øynene mens han pekte mot venstrearmen. Etterpå røpet han hva som lå bak.

Se tre oppturer og nedturer fra runden nederst i saken!

Hyllet av fansen

Søndagens rivaloppgjør hadde en ramme man sjelden ser i norsk fotball. Intility Arena var utsolgt for første gang siden VIFs herrelag spilte der for første gang i 2017.

Allerede en time før kamp var det så å si fullt på «Østblokka», ståtribunen til VIF-fansen. Det var det også på motsatt kortside, der 3000 syngevillige LSK-fans hadde møtt opp.

De neste 165 minuttene konkurrerte de to supporterskarene om å lage mest lyd – og i å fyre opp flest mulig bluss. Intility Arena var røyklagt da dommeren blåste i gang oppgjøret. Gul, blå og rød røyk skulle sive over kunstgresset flere ganger i løpet av den kjølige Oslo-kvelden. Det var ingen tvil om at dette betydde mye for lagene og deres supportere.

«Stille i fjøset» runget utover arenaen da VIF ledet med to til pause, men de blåkledde supporterne på «Østblokka» stemte i en annen sang oftere utover kvelden:

«Lillestrøm og Brann – de er haram Osame Sahraoui er vår mann Han dribler til siste slutt For han er Vål’enggutt!»

Det var Klanens hyllest til rivaloppgjørets store spiller.

Etterlengtede målpoeng

21-åringen fra Hauketo har begeistret publikum med nærteknikken sin siden eliteseriedebuten i 2020.

Da Sahraoui snakket med Aftenposten i sesonginnledningen, var han imidlertid klar på at han ikke var fornøyd selv.

– Jeg følte jeg klarte meg bra i fjor med tanke på spillet mitt. Men jeg blir mye kritisert for målpoengene. Akkurat det må jeg få opp. Jeg må la ... ikke haterne, men kritikerne skrive det de vil, og så skal jeg motbevise dem, sa han den gang.

I debutsesongen ble det fem scoringer og syv målgivende pasninger, et respektabelt antall for en så ung spiller. I fjor stoppet han imidlertid på to nettkjenninger.

Søndagens dobbel tar han opp på seks scoringer. Innlegget han la på Torgeir Børvens panne da VIF scoret sitt andre, var Sahraouis femte målgivende i år. Med ni kamper igjen kan han fint komme opp på et antall som knuser hans tidligere rekorder.

Ekspertene har etterlyst flere målpoeng. Nå begynner de å komme, uten at han sier seg fornøyd med det.

– Dette må opprettholdes. Jeg sikter mye høyere. Jeg vil ha enda flere mål og assists, ikke bare for min, men også lagets del. At det folk har kritisert meg for, nå løsner, er viktig for meg, sa Sahraoui søndag.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo roste jobben Sahraoui har gjort på treningsfeltet.

– Det var en periode i vinter der det løsnet i treningskampene. Så kom seriestarten, og da var han litt stresset igjen, så det er litt mentalt. Men han har visst at han har tillit av meg og kan spille hver kamp, sa Fagermo.

Selv takker Sahraoui både trenere, familie og venner for stegene han har tatt.

– De støtter meg uansett om det går bra eller dårlig. De har ryggen min. Det gir meg selvtilliten jeg trenger.

Det er vanskelig å frata Osame Sahraoui ballen. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Kan forsvinne

Mot LSK viste Sahraoui hele repertoaret av finter, såledragninger og mer:

  • Ved 1–0 dro han seg inn i banen og bøyde ballen ned i det lengste hjørnet med den gode høyrefoten.

  • 2–0 kom da en rekke overstegsfinter gjorde Lars Ranger svimmel på LSKs høyreside. Innlegget mot Børven var perfekt.

  • Så punkterte Sahraoui kampen etter 72 minutter. LSK rotet bort ballen på egen 16-meter. Sahraoui fintet bort én spiller og banket ballen opp i nettaket med venstrefoten. 3–1. Da tok det av blant hjemmefansen, som fyrte opp nye bluss. LSK-supporterne lot seg irritere da Sahraoui feiret foran dem.

Han markerte begge scoringene sine på samme vis: Ved å peke mot blodårene i venstrearmen.

– Hva betyr feiringen?

– At jeg har «ice in my veins» (is i blodårene, jou.anm.). Jeg er iskald.

Osame Sahraoui har dermed ingen problemer med presset i Eliteserien. Spørsmålet er hvor lenge han blir der. Utenlandske klubber var interesserte i sommer. Ifølge VG fikk nederlandske Cambuur et bud på 15 millioner kroner avslått.

Når overgangsvinduet åpner igjen i januar, kan det være snakk om større summer.

– Det blir vanskelig å holde på ham i januarvinduet hvis han fortsetter som nå ut sesongen, sa Fagermo.

VIF er kun fem poeng bak LSK på tredjeplassen. Den gir europacupkvalifisering. Fagermos lag har vunnet åtte av de ni siste kampene.

Osame Sahraoui er blitt bedre foran mål. Han ligger godt an til å sette ny bestenotering i antall scoringer. Foto: Annika Byrde / NTB

Tre oppturer:

Molde

Har måttet se Bodø/Glimt vinne to strake seriemesterskap. Nå skal mye skje for at Erling Moes lag ikke tar gullet. 4–1-seieren i Bodø lørdag viser at Molde er tilbake der Kjell Inge Røkke mener de skal være: på topp.

Adama Diomandé

Etter syv år i utlandet er spissen tilbake i norsk fotball. Mot Jerv scoret han i sin første kamp fra start for Odd. 32-åringen har hatt vekslende hell når han stadig har byttet klubb i utlandet. Sist han var i Eliteserien, bøttet han inn mål. Måtte hjelpes av banen med en skade, men «Dio» rakk å vise at han fortsatt kan.

RBKs angrepsduo

Casper Tengstedt og Ole Christian Sæter scoret to hver i 4–1-seieren mot Viking. De assisterte også hverandre én gang hver. Bare Amahl Pellegrino har scoret flere ganger enn Sæter denne sesongen, mens danske Tengstedt har vært brennhet etter å ha blitt RBK-klar i august. Det ferske partnerskapet er lovende.

Tre nedturer:

Bodø/Glimt

Ambisjonen var klar: Glimt skulle kjempe både i Europa og hjemme i Norge denne sesongen. Det blir i hvert fall Europa League på Aspmyra i høst, men kampen om seriemesterskapet er nok over for Glimts del etter 1–4-tapet hjemme mot Molde.

Viking

Ved halvspilt sesong luktet Viking på medalje. Ambisjonene er store i Stavanger Kunne de nå enda høyere enn tredjeplassen fra i fjor? Svaret ser ut til å bli et rungende «nei». Viking ligger godt nede på sjetteplass. Søndag røk de 1–4 for RBK.

Sandefjord

Møtet med tabelljumbo Kristiansund skulle gi tre poeng. Istedenfor ble det 1–3-tap. Det kan bli skjebnesvangert, for Sarpsborg 08 gjorde jobben hjemme mot HamKam. Kristiansund og Jerv er på god vei ned i 1. divisjon, men det er åpent om kvalikplassen. Den innehar Sandefjord etter helgen.