Etter 16 år i klubben, takker Sergio Ramos av i Real Madrid. Det bekrefter klubben på egne hjemmesider. Spilleren og klubben har innkalt til pressekonferanse kl. 12.30 torsdag.

Real Madrid skal ha tilbudt midstopperen en ettårskontrakt med 10 prosent lønnsnedgang. Ramos ønsket seg to nye år i hovedstaden, men får ikke fornyet kontakten, skriver Marca. Kontrakten hans utløper 30. juni.

Klubbpresident Florentino Perez og resten av styret vil også være til stede under pressekonferansen på Valdebebas. Der skal Ramos fortelle om sin fremtid.

Ramos har fem ligamesterskap og to cupmesterskap for Real Madrid, og har vunnet Champions League hele fire ganger med klubben. Han har totalt 22 troféer med klubben - nest mest i deres historie sammen med Manolo Sanchís and Marcelo. Bare Paco Gento (23) har flere.

Han stopper på 671 kamper for «Los Blancos». I løpet av disse har midstopperen scoret vanvittige 101 scoringer og levert 40 assist. Ramos’ betydning for klubben kan knapt overdrives.

Ramos har hatt en tøff sesong for Real Madrid og spilte bare to ligakamper etter nyttår. Totalt ble det 15 opptredener fra start i La Liga. Skader har forfulgt den rutinerte stopperen som nå må ut på jakt etter en ny klubb. Han er heller ikke med i Spanias EM-tropp.