Grønner er forberedt på tøffere konkurranse. Han mener to unggutter har vakt oppsikt.

AaFK Jonas Grønner (26) har forståelse for at det kommer nye konkurrenter, men han ber folk om å se opp for to unggutter.

Jonas Grønner seg fram til å få David Fällman på plass i midtforsvaret, men han er klar for at det blir ytterligere konkurranse om plassen. Her fra en internkamp i forrige måned der Markus Karlsbakk fikk gjennomgå i en duell. Jonas Grønner seg fram til å få David Fällman på plass i midtforsvaret, men han er klar for at det blir ytterligere konkurranse om plassen. Her fra en internkamp i forrige måned der Markus Karlsbakk fikk gjennomgå i en duell. Foto: Marius Simensen

Slik situasjonen er nå, er Jonas Grønner den eneste midtstopperen i A-stallen som er med på treningene. David Fällman skulle gjerne vært på plass i Ålesund, men han stoppes av stengte grenser. Lars Arne Nilsen innrømmer at han er litt stresset over at Fällman ikke er på plass enda.

– Det er litt utfordrende at vi ikke har mer enn Jonas på stopperplass, men samtidig har vi to unggutter som har vært i fin utvikling og vist stor fremgang i vinter. De har fått verdifull erfaring og gjort sine saker godt, men jeg skulle gjerne hatt muligheten til å drille en forsvarsfirer gjennom vinteren, sier han.

PODKAST: Erlend Segberg forteller om sine første uker i AaFK, ambisjonene i klubben og forskjellene fra Start og AaFK. Segberg går også inn på hvordan han opplevde det da investorene tok over Start og hentet en haug av nye spillere. Sørlendingen byr også på en historie rundt et tyveri av et juletre i opprykksrusen etter at Start ble klar for eliteserien i 2019.

Hopland og Holte

Ungguttene AaFK-treneren viser til, er Stian Stian Aarønes Holte (17) og Nikolai Hopland (16). Grønner legger ikke skjul på at han også har latt seg imponere over duoen.

– Stian er 1.99 høy, har god fysikk og er et spennende emne. Han har tatt steg, er ydmyk og treningsvillig. Nikolai har alt som skal til for å bli en klassestopper, men han er foreløpig litt beskjeden og kommer nok til å ta mer plass. Det er to spennende og forskjellige stoppertyper, som vi må ta godt vare på, sier han.

– Slik situasjonen er nå, så er vi nok litt tynt besatt rutinemessig på stopperplass. Vi har David som blir fin å få inn i gruppa, så skjønner jeg at Lars Arne ønsker seg en stopper til med tanke på rutine. Men jeg kan ikke understreke hvor imponert jeg har vært over ungguttene som har trent med oss.

I forrige ukes internkamp var det Grønner og Hopland som utgjorde stopperparet på det toppa laget.

Vil bli i AaFK i mange år

– Hva tenker du om din egen situasjon, Grønner?

– Jeg har kontrakt ut sesongen, men vil gjerne spille i AaFK i mange år til. Jeg er en av lederne i gruppa og må ta den rollen etter å ha brukt 2,5 år på å komme skikkelig inn her, sier han og viser til Sunnmørspostens sak om at snittalderen i spillergruppa har gått ned med nesten to år det siste året.

– For første gang i karrieren føler jeg meg som en av de eldste i ei spillergruppa, og med det kommer det et ansvar. Jeg har sett verdien av å ha ledertyper i den situasjonen vi er i nå, som kan stå der bak å styre det som skjer. Jeg håper jeg får muligheten til det, sier 26-åringen.