Dommen i saken mot Srour ble klar i helgen.

– Han fikk fire års utelukkelse, sier Forsnes til VG.

Hun kommenterer ikke avgjørelsen utover dette.

Bokseren Hadi Srour (23) bekreftet til VG 4. september i fjor at han hadde avlagt positiv dopingprøve. 13. september 2019 publiserte han på sin egen Facebook-side at også B-prøven var positiv på det forbudet stoffet EPO. Ifølge analysen ved laboratoriet i Oslo inneholdt den positive dopingprøven, som ble kjent i september i fjor, spor av «utholdenhetsdopet» EPO i såkalt syntetisk form – at det må ha blitt tilført Hadi Srours kropp ved injekson – og ikke blitt produsert på naturlig vis.

Dommen er ikke offentliggjort ennå. Srour har hele tiden hevdet at han ikke er skyldig.

Hadi Srour har så langt ikke besvart VGs henvendelse mandag morgen.

– De driter i hva vi har å komme med, og det syns jeg er litt rart, sier Hadi Srour til NRK mandag formiddag.

Srour gjør det klart at han vil anke dommen til appellutvalget i Idrettsforbundet.

– Vi satser på at de ser på saken litt helhetlig og ikke ser blindt på Antidoping Norges arbeid. Vi vil ha en rettferdig dom, det føler jeg ikke at jeg har fått nå, sier Srour.

Advokat Brynjar Meling, som er forsvarer Srour i saken, har denne reaksjonen på saken:

– Avgjørelsen innebærer at det ikke er noen andre enn deres egne laboratorier som kan gjøre vurderinger av om en prøve er positiv eller ikke. Med andre ord har laboratoriet konkludert, så er dommen allerede klar.  Det er skremmende med tanke på utøverens rettssikkerhet, skriver Meling i en sms.

Pensjonert professor Erik Boye (73) vitnet til fordel for Hadi Srour under høringen i høst og representerte en gruppe bestående av fire professorer og forskere, som mente den fellende analysen av hans prøve er gjenstand for feil tolkning.

Srour har fra første stund og hele tiden hevdet sin uskyld. Slik fremla han den under sin pressekonferanse 4. september i fjor:

Leder for påtalenemden Katharina Rise sier at de er tilfreds med resultatet og at domsutvalget har lagt til grunn brudd på dopingbestemmelsene.

– Det norske laboratoriets tolkning av anaylsefunn legges til grunn. Det var i samsvar med hvordan analysen var hos to øvrige Wada akkrediterte laboratorier, sier Rise til VG.

Rise understreker at dommen ikke er regnet som endelig ennå fordi saken kan ankes til appellutvalget i Norges Idrettsforbund og senere eventuelt til CAS (Idrettens voldgiftsrett).

Rise opplyser at Srour også er domfelt for brudd på meldeplikten. Det dreide seg om tre ulike brudd. Hun forklarer at selve utelukkelsestiden imidlertid fastslås i samsvar med det alvorligste bruddet, som er brudd på dopingbestemmelser.

– Man får ikke tillegg utover den strengeste straffen, selv om brudd på meldeplikten ville gitt ett års samlet reaksjon, sier Rise. Rise opplyser at suspensjonstiden løper fra 16. november 2019 og fire år fremover, og ikke fra 16. september i fjor.

– Suspensjonen er redusert som følge av trening i suspensjonstiden og kraftsettes derfor fra 16. november, sier Rise.

Hadi Srour sier at han natten før han avla den positive prøven, i midten av juli i fjor, «ravet» på Stavernfestivalen.

Under høringen 23. september i år foran Idrettsforbundets domsutvalg benektet han påstanden om dobbelt doping-brudd.

– Tre dager etter (proff) kampen i Tyskland fikk jeg et brev fra Antidoping Norge. Jeg trodde det dreide seg om meldeplikten. Men det var at jeg hadde testet positivt for Epo i blodet, uttalte Hadi Srour i sin frie forklaring foran Domsutvalgets panel i Meet-salen på Ullevaal stadion.

Han mente at han ikke var skyldig og heller ikke hadde brutt meldeplikten fem ganger i løpet av to og et halvt år slik Antidoping Norge ved påtalenemda la frem.

Advokat Niels Kiær som førte saken for påtalenemda krevde at Domsutvalget skulle dømme Srour til fire års utestengelse fra idretten, og at bruddet på meldeplikten alene burde føre til to år utestengelse.