PSG-spilleren Pablo Sarabia ble byttet inn i kampens 119. minutt, og fikk noen innholdsrike minutter: Først traff han stolpen i ekstraomgangenes siste minutt, så gjorde han det samme fra krittmerket.

Heller ikke Carlos Soler eller Sergio Busquets klarte å score på straffene for spanjolene i VM-åttedelsfinalen. Marokkos keeper Yassine Bounou ble den store helten.

– Jeg skulle ønske noen der oppe kunne ha hjulpet oss med straffene. Når du gir alt og laget har gitt alt, da fortjente vi å gå videre, sier Rodri til den spanske TV-kanalen La 1.

– Det var synd. Det ble avgjort på straffer, på den mest grusomme måten, sier Sergio Busquets ifølge Marca.

Trener Luis Enrique tok skytterne i forsvar.

– Bounou er en fantastisk målvakt på straffer, og i dag var han helt suveren, sier Enrique.

Abdelhamid Sabiri og Hakim Ziyech scoret på Marokkos to første, før Badr Benoun bommet på det tredje.

Til slutt ble spanjolene ekstra ydmyket da Achraf Hakimi dro frem en Panenka – og chippet ballen iskaldt midt i mål - før han feiret med en dans.

Marokko er dermed det fjerde laget afrikanske laget som når en VM-kvartfinale – det første siden Ghana i 2010.

– Takk til alle marokkanere i hele verden for støtten, til alle arabere og muslimer. Denne seieren tilhører dere, sier Marokko-vingen Sofiane Boufal til beIN.

Kamerun ble det første laget i 1990, mens Senegal klarte det i 2002.

Fikk tusen straffespark i hjemmelekse

Som vanlig ble det ekstraomganger når Spania spiller utslagsrunder i et stort mesterskap.

De røk ut på straffer mot Russland i åttedelsfinalen i 2018 – og det fortsatte i samme sporet i det utsatte EM-sluttspillet i 2021: Videre etter ekstraomganger mot Kroatia og etter straffer mot Sveits, mens Italia vant straffesparkkonkurransen i semifinalen.

Før årets mesterskap ga Spania-sjef Luis Enrique en hjemmelekse til sine gutter.

– Jeg ba dem om å ta over ett tusen straffespark før de kom hit, sa Luis Enrique på en pressekonferanse mandag – uten at egentreningen så ut til å hjelpe.

Disse scenene før kampen var av det mindre heldige slaget:

Tungt og kjedelig

688 nøyaktige pasninger og kun ett skudd på mål i løpet av de første 90 minuttene var oppsummerende for både kampen og Spanias vilje til å ta risiko i tirsdagens kamp.

Etter 120 minutter hadde midtstopper Rodri fullført 206 vellykkede pasninger, noe som kun var ti pasninger færre enn hele Marokko-laget til sammen.

Ifølge Sofascore endte spanjolene på 926 vellykkede pasninger.

Foto: Sofascore

Marokkanerne var nærmest på en heading fra midtstopper Nayef Aguerd før pause. Spanjolene presset litt på mot tampen av andre omgang, men det ble med noen halvfarligheter.

Heller ikke England-legenden Gary Lineker lot seg imponere av det som ble vist i tirsdagens åttedelsfinale:

– Det første vi burde lære på trenerkurs er at fotball er et show. Det er 50 000 mennesker på tribunen og millioner på TV. Det er som en forestilling. Hvis det er kjedelig, blir det ikke mange igjen i teateret, sa Spania-trener Luis Enrique tidligere i turneringen.

I ekstraomgangene hadde innbytter Walid Cheddira en enorm mulighet for Marokko, men klarte ikke å overliste Unai Simón.

I kampens aller siste minutt fikk Spania en gigantisk mulighet. Pablo Sarabia fikk stå mutters alene etter et innlegg, men satte ballen i stolpen. Dermed gikk det hele til straffesparkkonkurranse.

Tre spanske bom, tre marokkanske treff: Nå venter Portugal i kvartfinalen for Marokko.