Henrik Kristoffersen dundret inn til ledelse på 93 hundredeler i lørdagens storslalåmrenn, og med én mann igjen på toppen kunne man lukte den andre strake seieren for nordmannen.

Dessverre for Kristoffersen var mannen på toppen Marco Odermatt, som til tross for store problemer kjørte inn til seier med en margin på 73 hundredeler på hjemmebane i Adelboden.

– Det er den villeste omgangen med storslalåm jeg har sett, utbrøt Viaplay-kommentator Andreas Toft i det Odermatt kjørte i mål.

Da kunne ikke Kristoffersen gjøre annet enn å applaudere konkurrentens prestasjon.

– Han kunne ikke gjort så mye mer. Odermatt var rett og slett overlegen, sier Viaplay-ekspert Kjetil-André Aamodt.

– Det var utrolig, sier Odermatt i seiersintervjuet før han takker hjemmepublikummet.

Seieren var verdenscupleder Odermatts sjette denne sesongen. I tillegg har han vært på pallen i ytterligere fem renn. Han har altså vært på pallen i 11 av sine 13 verdenscuprenn i sesongen 2022/23.

Henrik Kristoffersen har også hatt for vant å komme på pallen denne sesongen. Med lørdagens andreplass har Rælingen-mannen vært på pallen i sine fem siste renn, og totalt i seks av de åtte rennene han har kjørt denne sesongen.

Aleksander Aamodt Kilde følger nærmest Odermatt i verdenscupen sammenlagt, og han hadde også en god dag i Adelboden med sin niendeplass.

Rasmus Windingstad ble tredje best av de norske med sin 12. plass.

Lucas Braathen, Atle Lie McGrath, Leif Kristian Nestvold-Haugen, Alexander Steen Olsen og Fabian Wilkens Solheim kjørte alle ut i den første omgangen.

PALLEN: Marco Odermatt (i midten) vant foran Henrik Kristoffersen (t.v.) og Loic Meillard. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP / NTB