Etter 72 minutter kom kampens øyeblikk på Color Line stadion. Gilbert Koomson fikk ballen i favorittposisjonen sin ute til høyre - midt på Sandefjords banehalvdel. Han satte fart, fintet seg innover og med et hardt skudd med venstrefoten dunket han ballen utagbart via midtstopper Quint Jansen og i mål. Helt på egen hånd, mot en haug med Sandefjord-forsvarere.

– Det var et fint mål, der jeg fikk brukt mine kvaliteter. Jeg prøvde å skyte hardt og heldigvis gikk den i mål. Det var viktig for oss, sier han om målet som faktisk kom litt mot spillets gang, i Sandefjords beste periode i kampen.

Gilbert Koomson ble dagens mann for AaFK da han på egen hånd senket Sandefjord. Foto: Marius Simensen / NTB

Mye ball og lite sjanser

– Det var en tøff kamp. Vi hadde ballen mye, og burde sikkert skapt mer ut i fra ballinnehavet. Da scoringen kom var Sandefjord med i kampen for fullt. Så det var var en viktig scoring, sier Koomson ydmykt.

– Og nå berget du eliteserieplassen for AaFK?

– Det var dette jeg ble hentet inn for. Å få noen avgjørende involveringer mot slutten av sesongen, sier Koomson som har vist fine tendenser i flere av kampene han har spilt. Men han har likevel måttet starte på benken i to av de tre siste kampene.

– Det er ikke noe problem. Jeg snakket med treneren (Lars Arne Nilsen) om det, og det er taktiske vurderinger som ligger bak. Det viktigste er å levere når jeg får sjansen, og det gjorde jeg i dag, sier spilleren som er utlånt fra Bodø/Glimt ut sesongen.

Gilbert Koomson fortviler etter å ha misbrukt en stor sjanse til å gi AaFK 2–0. For øvrig etter en meget fin pasning fra Kristoffer Ødemarksbakken. Foto: Marius Simensen / NTB

Kunne scoret to

Faktisk burde Koomson scoret en gang til, men avslutningen alene med keeper på overtid på reddet.

– Det var en bra redning. Jeg burde hatt litt is i magen og ventet lenger før avslutningen, sier Koomson.

Med seieren i dag hopper AaFK opp til en niendeplass på tabellen. Med litt flyt mot slutten kan de faktisk klatre enda høyere.

– Det er målet vårt nå når plassen er sikret. Nå går vi naturlig nok for best mulig tabellplassering, sier Koomson.

Tilbake til Bodø

– Hva med neste sesong. Er det håp om at AaFK kan få beholde deg?

– Jeg har kontrakt med Bodø/Glimt ett år til. Jeg er profesjonell og forholder meg først og fremst til den. Så får vi eventuelt se hva som skjer når jeg er tilbake i Bodø etter sesongen, sier sympatiske Koomson.