22-åringen gikk i det siste paret sammen med nederlandske Irene Schouten og klokket inn på tiden 6:46,15. Det holdt til 2. plass og sin andre sølvmedalje for dagen.

– I drømmene mine hadde jeg håpet på å ta med et par medaljer hjem, men tre medaljer og ett i gull er helt sinnssykt. Dagen i dag var en bonusdag, og det å ende opp med to sølv er helt sykt, sier Wiklund til Viaplay etter hun har fått sølvet rundt halsen.

– Det er den beste sølvmedaljen jeg har tatt. Det var helt rått å gå ute der. Irene går jo et helt sinnssykt løp, konstaterer hun.

Rosen til Schouten er velbegrunnet. Nederlenderen tok gullet foran Wiklund med tiden 6:41,25 – den tredje raskeste tiden i historien.

Dette er første gang Wiklund tar medalje på 5000 meter. I tillegg satte hun ny bestenotering på distansen. Den forrige var på 6:52,86. Det betyr at hun smadret sin egen personlige rekord med nesten syv sekunder.

Det med 1500 meter i beina fra før av fra tidligere søndag.

– Hun trodde hun var sliten, men hun er jo ikke det. Hun går på et overskudd av veldig gode prestasjoner og et fantastisk publikum med venner og familie. Også er hun i form. Og når Ragne er i form, da går hun fort, sa tidligere skøyteløper Hege Bøkko i Viaplays sending.

Forhåndsfavoritten Martina Sáblíková fra Tsjekkia tok bronse.

Sofie Karoline Haugen endte på 7. plass med tiden 7:06,52.

Wiklund sto før søndagens 5000 meter med to medaljer i VM. Gull på 3000 meter fredag, da hun ble den første norske kvinnen til å vinne en 3000 meter i VM, og sølv på 1500 meter søndag ettermiddag.