– Vi har en posisjon på Sunnmøre som er unik på damesiden. Vi er en nøytral klubb i forhold til de øvrige klubbene rundt oss som kanskje ønsker å overta vår posisjon. Klart jeg ser at faren er til stede for at vi rykker ned, men jeg kan garantere at vi vil kunne stille med et sterkt lag også i 2017. Selv om vi da kanskje spiller i samme divisjon som vår gode nabo Herd. Jeg tror for øvrig at vi har bedre spillere enn Herd, om vi skulle møtes neste år, sier Gjesdal.

Damenes supersøndag

Det er søndag det skjer, både for Fortuna og Herd. Herd tapte den første kvalifiseringskampen for opprykk til 2. divisjon med 2-0 borte mot Surnadal/Søya/Todalen sist helg, og må altså vinne klart hjemme på Amfi Moa stadion søndag for å rykke opp. Mens Fortuna har samme utgangspunkt, bortsett fra at de ikke må vinne med flere mål.

Blir det seier hjemme mot Amazon Grimstad, er 1. divisjonskontrakten berget. Men alt annet enn seier betyr nedrykk.

Kampen er flyttet fra Aksla stadion til Color Line stadion, siden Aksla nå er vinterstengt. Med kampstart klokka 13.30, mens Herd starter klokka 15.

Og for å få publikum på stadion, tar ikke Fortuna inngangspenger i denne helt avgjørende seriefinalen for dem.

Heier på Herd

– Jeg drar rett inn på Herd-bana etter at vår kamp er slutt for å heie på Herd. Klart det, vi ønsker hverandre alt godt. Jeg håper at Herd rykker opp, men det er altså ikke slik at vi går til grunne om vi rykker ned. Et nedrykk skal vi eventuelt klare, vi er allerede i full gang med å planlegge neste sesong, opplyser Fortuna-lederen.

Fortuna er i den spesielle situasjon at de har kun ett lag i klubben, og det er damelaget. De er helt avhengige av at andre klubber på Sunnmøre gjør en solid rekrutteringsjobb, som til slutt vil komme Fortuna til gode.

– Og dette har vi alltid gjort, og vi nyter tillit ute hos klubbene både på distriktet og i våre naboklubber. Det blir veldig spennende på søndag, men vi har gode sjanser til å vinne. Herd og Blindheim må gjerne drømme om å overta lederrollen lokalt, men vi har ingen planer om at så skal skje, lover Gjesdal.