– Vi melder mye, og jeg savner så klart Ingvild veldig på tur. Jeg skulle ønske hun kunne være med her i verdenscupen, sier Johaug i den svenske kulden til VG.

Østberg har ikke deltatt i verdenscupen siden 1. mars i fjor. I november kom beskjeden om at Østberg mister hele sesongen grunnet helsemessige årsaker.

30-åringen pådro seg et tretthetsbrudd i foten rundt rennene i Holmenkollen sist vinter. Før hun i sommer fikk enda et tretthetsbrudd.

Målet til Østberg er å komme tilbake i form til neste sesong, da OL er det store.

– Jeg gleder meg til Ingvild er tilbake, sier Johaug, som ble slått i Falun:

– Føler med Ingvild

De to har vært tette lagvenninner i en årrekke, og da Johaug var ute med dopingdommen, var Østberg en viktig støttespiller.

– Vi støtter hverandre uansett. Både når det går bra og dårlig, er vi der for hverandre. Jeg skulle ønske hun kunne vært her. Jeg føler med Ingvild, sier Johaug.

Hun er skråsikker på at Østberg vil dukke opp med stor fart i skiløypene igjen.

– Det kommer heldigvis mange skirenn i fremtiden som Ingvild kan gå. Det blir bra. Ingvild kommer tilbake, sier Johaug bestemt.

– Taklet det greit

Ole Morten Iversen forteller at rehabiliteringen med tanke på tretthetsbruddet går bra. Østberg kan ikke løpe enda, men driver utholdenhetstrening på sykkel og ski.

– Ingvild trener bra og er godt trent. Det er fint at hun får gått på ski. Sist jeg snakket med Ingvild var hun fornøyd selv. Hun skulle selvsagt gjerne vært med laget og gått skirenn, men hun har taklet det overraskende greit, sier Iversen.

Gjøvik-kvinnen er i rute til å bli klar til den neste sesongen.

Espen Bjervig, norsk langrennssjef, sier til VG at Østberg er ved godt mot.

– Jeg prater med Ingvild, men har ikke møtt henne på en stund. Hun er ved godt mot og motivert for å komme tilbake. Men det er klart det sikkert er tøft for henne å sitte og se skirenn på TV, sier Bjervig.

Østberg har ikke besvart VGs henvendelse til saken.