Argentina ledet 2–0 40 minutter ut i finalen mot Frankrike. Frankrike-trener Didier Deschamps måtte ta grep.

Ut gikk to av landets store stjerner Olivier Giroud og Ousmane Dembélé av banen til fordel for Randal Kolo Muani og Marcus Thuram.

– Jeg klandrer ikke Deschamps i det hele tatt. Han ser det samme som vi ser. Det er uansett en tøff avgjørelse, for Giroud har gitt ham så mye dette mesterskapet. Han måtte gjøre det før pause likevel, sa tidligere England-spiller Jermaine Jenas på BBC.

Finalen endte med et høydramatisk VM-gull til Argentina etter seks mål, ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

AKTIV: Olivier Giroud var aktiv på sidelinjen selv om han ikke var involvert i spillet. Han ble tildelt det gule kortet av dommer Szymon Marciniak i annenomgangen. Foto: Martin Meissner / AP

Giroud endte opp med fire mål for Frankrike i dette mesterskapet.

Én franskmann scoret imidlertid enda mer enn 36-åringen. En av finalens store giganter, Kylian Mbappé (23), scoret hat trick.

Han ender verdensmesterskapet på åtte VM-scoringer.

VM-vinneren fra 2018 står dermed med 12 scoringer i VM i en alder av 23 år.

Kun fem spillere har scoret flere mål enn Mbappé i VM-historien.

Tidenes toppscorer i VM er Miroslav Klose (Tyskland) som står oppført med 16 mål. Mbappé er dermed fire scoringer unna å tangere tyskeren.

Franskmannen er 27 år når neste VM arrangeres i Canada, USA og Mexico i 2026.

VM-finalen i Qatar var av det vanvittige slaget. Argentina ledet 2–0 etter 36 minutter takket være scoringer av Angel Di Maria og Lionel Messi. Helt frem til det gjensto ti minutter igjen av kampen. Mbappé scoret to mål på to minutter og sørget for ekstraomganger.

I ekstraomgangene ble Messi tomålsscorer, mens lagkameraten fra PSG, Mbappé, ble hat trick-helt.

– Du scoret tre mål i en VM-finale i tillegg til et i straffesparkkonkurransen, men det holdt likevel ikke til å vinne tittelen, skriver Iker Casillas, som løftet VM-pokalen som Spania-kaptein i 2010, på Twitter.

Kampen ble avgjort etter straffesparkkonkurranse der Argentina gikk seirende ut og vant VM-tittelen.