– Det blir teit å si at jeg føler på skuffelse. Jeg har vært mye skuffet, så da vil man ikke stå her og si det igjen. Akkurat nå føler jeg at jeg ikke får det til. Jeg vet jeg kan bedre enn dette. Selvfølgelig er jeg veldig lei meg for at jeg har en dårlig opplevelse som går ut over de andre jentene, sier Tandrevold til VG – og stempler seg selv som syndebukk etter seks bom og tre strafferunder på sin stående skyting.

De norske kvinnene var regjerende verdensmestere på stafett, etter seieren i Pokljuka i Slovenia i 2021, og har vunnet stafetten de siste tre verdensmesterskapene.

Slik gikk det ikke i år.

Det ble med 6. plass etter skytefiasko. Italia tok VM-gull, etterfulgt av Tyskland på sølvplass, mens våre svenske naboer i øst tok bronse.

Tandrevold fikk det tøft på stående skyting på andre etappe. Hele seks bom og tre strafferunder gjorde at Norge havnet nesten ett og et halvt minutt bak Italia i tet.

Hun gikk imidlertid en fantastisk runde i et forsøk på å minimere skaden, og vekslet med Ida Lien ett minutt og ni sekunder bak Italia.

Men det klarte de norske jentene aldri å hente inn.

Tandrevold fikk trøst av lagvenninnen Karoline Knotten etter den tunge etappen. 26-åringen sier til VG at hun setter pris på støtten.

– Hun ga meg en klem. Jeg er glad for å være del av et så bra lag. Jeg har gode lagkamerater som jeg vet støtter meg. Det betyr jo at jeg har lyst til å gjøre mitt beste og gå bra for de andre jentene.

Tandrevold har slitt på stående skyting dette mesterskapet. Det ble to bom både på sprinten og jaktstarten også.

– Jeg er skuffet over stående, men vi veksler ett minutt bak. Stafetten er ikke ødelagt da. Jeg vet at jeg blir syndebukken, men det tror jeg at jeg tåler ganske bra. Det er ikke bare jeg som bommer heller, heldigvis, sier Tandrevold til VG.

Ida Lien ble kastet inn på stafettlaget i siste liten. En drøy time før kvinnenes stafett måtte Norge gjøre en endring på laget. Ragnhild Femsteinevik følte seg ikke bra og Lien kom inn som erstatter på den tredje etappen.

Det så lenge ut til å klaffe bra for Lien. 25-åringen gikk raskt i sporet og spiste tid, men det skjærte seg på stående skyting, og også hun måtte ut i én strafferunde.

Dermed fikk ankerkvinne Marte Olsbu Røiseland et for vanskelig utgangspunkt på den fjerde og siste etappen, og selv med kun to ekstraskudd brukt klarte hun ikke å hente inn luken opp til medaljekandidatene.

Verken Lien eller Røiseland legger skylden på Tandrevold, og kommer heller med støttende ord.

– Jeg føler meg som en syndebukk jeg også. Jeg hadde ikke den beste dagen på en stafett. Det er kjedelig når det er mesterskap, men vi får bare glemme det og se fremover, sier Lien til VG.

– Er det noen som kan snu dette, er det henne. Vi skal ta vare på henne, få opp humøret og så skal du se at hun blir klar i morgen, konstanterer Lien.

– Vi er et lag. Vi vinner sammen og taper sammen. Sånn er det. Jeg vet at hun gjorde sitt beste og dette kan skje selv den beste, sier Røiseland til VG.

Lurer du på hva som skjer av sport i helgen? Sjekk VGs nye sportskalender.