Ifølge sportsmagasinet The Athletic er overgangen til Borussia Dortmund-spiller Erling Braut Haaland (21) i praksis i orden. De skriver at den bør bekreftes denne uken, og at de personlige betingelsene ble avtalt forrige måned etter at Haaland hadde bestemt seg for å gå til Manchester City.

Haaland skal ha en utkjøpsklausul på 750 millioner kroner i avtalen med sin nåværende klubb.

Ifølge tyske Sport1 vil Haaland skrive under en femårskontrakt med Pep Guardiolas menn. Nettstedet hevder at 21-åringen vil bli klubbens best betalte spiller, med en høyere lønn enn Kevin De Bruyne.

Lokalavisen Ruhr Nachrichten skriver at Haaland har fått fri av klubben til å ferdigstille overgangen. Det bekrefter klubben til avisen.

Den anerkjente overgangsjournalisten Fabrizio Romano melder mandag kveld at «alt» er klart:

Videre skriver belgiske DH og Heet Laatste Nieuws at nordmannen skal ha gjennomført og bestått en medisinsk test i regi av Manchester City på Erasmus-sykehuset i Brüssel mandag.

Årsaken for lokasjonen skal ifølge avisene være for å tiltrekke seg minst mulig oppmerksomhet. Etter sjekken skal Haaland ha returnert til Dortmund, alt ifølge deres anonyme opplysninger.

For Haaland skal det ha vært viktig at alt ble ferdigforhandlet før helgens kamp mot Hertha Berlin, slik at han får tatt farvel med hjemmefansen.

Sky Sports i Tyskland hevder at Haaland har informert klubben om at han kommer til å dra. Ifølge Reuters melder flere andre tyske medier, som Bild og Kicker, om det samme.

I helgen uttalte Dortmunds sportsdirektør Sebastian Kehl at han forventer at Haaland forlater klubben.

– Jeg tror vi vil få klarhet rundt det i løpet av neste uke, sa han til tyske Sport1.

Den norske landslagsspissen startet karrieren i Bryne, men det var Molde som solgte Haaland videre til utlandet. I RB Salzburg ble han ikke lenge. Etter å ha bøttet inn mål i Østerrike, fortsatte 21-åringen i samme spor i Dortmund.

Det startet med et hat trick i debuten og siden har han bare fortsatt:

Etter 85 mål på 88 kamper i Dortmund har en rekke av verdens største klubber jaktet Haalands signatur.

Spillerens nærmeste rådgivere, pappa Alfie Haaland og hans nå avdøde agent Mino Raiola, har tidligere besøkt storklubber som Barcelona og Real Madrid, men det skal være City som stikker av med målsniken.

Da vil han i så fall følge i sin fars fotspor. Alfie Haaland spilte for de lyseblå mellom 2000–2003, hvor han også var kaptein.

Flere medier melder også at Dortmund har Haaland-erstatteren klar. Tyskerne skal være nær overgang for RB Salzburgs spiss, Karim Adeyemi, verdt 380 millioner kroner.